Γαλλία: Η αστυνομία απαγόρευει τις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Γαλλία: Η αστυνομία απαγόρευει τις διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ
Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον Φλόιντ στη Γαλλία AP

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού απαγόρευσε τις διαδηλώσεις για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, επικαλούμενη φόβους κοινωνικών αναταραχών αλλά και διάδοσης του κορονοϊού.

Η γαλλική αστυνομία απαγόρευσε διαδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι, καθώς αυξάνονται οι διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι αποφάσισε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις λόγω των κινδύνων κοινωνικής αναταραχής αλλά και των κινδύνων για την υγεία από τις μεγάλες συγκεντρώσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ταραχές είχαν ξεσπάσει σε μια άλλη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στη γαλλική πρωτεύουσα την Τετάρτη. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτήν παρά την απαγόρευσή της από την αστυνομία, τιμώντας τη μνήμη του Ανταμά Τραορέ, ενός 24χρονου μαύρου Γάλλου που πέθανε το 2016 στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την οποία ορισμένοι έχουν παρομοιάσει με τον θάνατο του Φλόιντ.

Ταραχές ξέσπασαν σε διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη δολοφονία του Φλόιντ, ενός 46χρονου Αφροαμερικανού ο οποίος πέθανε αφού ένας αστυνομικός γονάτισε πάνω στον λαιμό του επί σχεδόν εννέα λεπτά στη Μινεάπολις στις 25 Μαΐου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα