Γαλλία: Νέα διάσωση μεταναστών στην Μάγχη

Η γαλλική αστυνομία συλλαμβάνει  παράνομους μετανάστες σε θάμνους κοντά στο λιμάνι της Μάγχης
Η γαλλική αστυνομία συλλαμβάνει παράνομους μετανάστες σε θάμνους κοντά στο λιμάνι της Μάγχης ASSOCIATED PRESS

Περισσότεροι από 40 μετανάστες διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά. Είναι το δεύτερο περιστατικό που λαμβάνει χώρα μέσα στο 2020 σε λιγότερο από 48 ώρες.

Περίπου 40 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά, εντοπίστηκαν σήμερα ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη, όπως έγινε γνωστό από τις γαλλικές αρχές. Οι περισσότεροι βρέθηκαν σε μια παραλία της βόρειας Γαλλίας, όπου τούμπαρε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με τη νομαρχία του Πα-ντε-Καλέ, από τους 35 μετανάστες που βρέθηκαν στην παραλία του Τουκέ-Παρί-Πλαζ, οι 18 ενήλικες είναι Ιρανοί, και οι υπόλοιποι έξι είναι Ιρακινοί. Οι εθνικότητες των 11 παιδιών, ηλικίας από 3 έως 14 ετών, δεν έχουν διευκρινιστεί. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση του Τουκέ-Παρί-Πλαζ και είναι καλά στην υγεία τους.

Εξάλλου, άλλοι έξι άνθρωποι διασώθηκαν καθώς η λέμβος τους υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Μπλαν-Νεζ.

Από τα τέλη του 2018, οι απόπειρες διάπλου της Μάγχης από επίδοξους μετανάστες έχουν πολλαπλασιαστεί, παρά τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως λόγω των ρευμάτων και της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας των νερών στο στενό. Από την 1η Ιανουαρίου, τουλάχιστον 52 άνθρωποι διασώθηκαν από τις γαλλικές αρχές αφού προσπάθησαν να φτάσουν στη Βρετανία δια θαλάσσης.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες, Γαλλία
SHARE:

24Media Network