Γαλλία: Το Παρίσι αρνείται να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν 2021 JENS SCHLUETER/POOL PHOTO VIA AP

Ξεκάθαρη στάση απέναντι στους Ταλιμπάν και τη νέα και αποκλειστικά ανδρική μεταβατική κυβέρνηση φαίνεται πως κρατά η Γαλλία. "Περιμένουμε τις ενέργειές τους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει την κυβέρνηση των Ταλιμπάν και να έχει οποιαδήποτε σχέση μαζί της, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Την Τρίτη οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τη σύνθεση της αποκλειστικά ανδρικής μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν υπό τον μουλά Χασάν Ακχούντ, έναν στενό σύμμαχο του ιδρυτή του κινήματος, του μουλά Ομάρ.

ADVERTISING

"Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει ή να έχει οποιεσδήποτε σχέσεις με αυτή την κυβέρνηση. Περιμένουμε τις ενέργειές τους. Έχουμε εκθέσει μια σειρά από όρους", είπε ο υπουργός χθες όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο France 5.

Μεταξύ άλλων η Γαλλία θέλει να επιτρέψουν οι Ταλιμπάν τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που δεν ελέγχονται από το κίνημα και να δώσουν σε εκείνους που το επιθυμούν την ευκαιρία να φύγουν από την χώρα, διευκρίνισε ο γάλλος ΥΠΕΞ.

"Είπαν επανειλημμένως ότι θα επιτρέψουν σε κάποιους ξένους και Αφγανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς προβλήματα και μίλησαν επίσης και για μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς. Μολαταύτα ψεύδονται. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα", είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΓαλλία

SHARE:

24Media Network