Γερμανία: Ανοιχτή στο ενδεχόμενο να συνδράμει στην παραγωγή του Sputnik V

Γερμανία: Ανοιχτή στο ενδεχόμενο να συνδράμει στην παραγωγή του Sputnik V
Το εμβόλιο Sputnik-V AP

Ο Γενς Σπαν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνδρομής της Γερμανίας στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου πριν λάβει άδεια από την ΕΕ.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Γερμανία να συνδράμει στην παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V πριν λάβει την άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την δήλωση αυτή έκανε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στην on-line διάσκεψη «Ευρώπη-2021» που διοργάνωσαν οι εφημερίδες Die Zeit, Handelsblatt, Der Tagesspiegel και WirtschaftsWoche.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι η ρωσική πλευρά αποτάθηκε στην γερμανική κυβέρνηση με την παράκληση να αξιολογήσει αν υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες στην Γερμανία παραγωγικές δυνατότητες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου. “Μπορούμε να συνδράμουμε εκείνους που θα παράσχουν στοιχεία στην παραγωγή του εμβολίου, το οποίο δεν έχει ακόμη εγκριθεί στην Ευρώπη. Στην περίπτωση αυτή λειτουργούμε επίσης ως διαμεσολαβητές, επειδή αυτήν την πανδημία, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε σε τελική ανάλυση μόνο από κοινού”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Συνεργαζόμαστε επίσης και με την Ρωσική Ομοσπονδία στα θέματα αυτά εποικοδομητικά και επί του αντικειμένου”, υπογράμμισε ο Σπαν. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι η δυσκολία της παραγωγής του εμβολίου Sputnik-V σχετίζεται με το ότι περιέχει δύο τύπους αδενοϊού, και ως εκ τούτου, όπως είπε, γίνεται λόγος για την παραγωγή δύο συστατικών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα