Γερμανία: Επιχείρηση απενεργοποίησης χειροβομβίδας που αποδείχθηκε... sex toy

Χειροβομβίδα
Χειροβομβίδα SHUTTERSTOCK

Χειροβομβίδα που βρέθηκε σε γερμανικό δάσος αποδείχθηκε sex toy, εξήγησε η αστυνομία που κλήθηκε να παρέμβει. Η ομάδα απενεργοποίησης βομβών βρήκε προφυλακτικά και λιπαντικά στη σακούλα με το ύποπτο αντικείμενο.

Η γερμανική αστυνομία κλήθηκε να ερευνήσει μια ύποπτη χειροβομβίδα σε ένα δάσος. Οι αξιωματικοί έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι το αντικείμενο ήταν στην πραγματικότητα ένα sex toy από καουτσούκ.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το ύποπτο αντικείμενο όταν ένας τζόγκερ ανέφερε μια τσάντα που περιείχε τη "συσκευή", σε ένα δάσος έξω από την πόλη του Πασάου, κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Οι ντετέκτιβ της ομάδας βομβών διαπίστωσαν, μετά από επιθεώρηση του περιεχομένου της τσάντας, ότι το αντικείμενο ήταν ένα αντίγραφο χειροβομβίδας.

Αξιωματούχοι δήλωσαν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι η ανακάλυψη προφυλακτικών και λιπαντικών μέσα στην ίδια τσάντα τους οδήγησε να υποψιαστούν ότι το αντικείμενο προοριζόταν για χρήση στο σεξ.

«Μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο επιβεβαίωσε την υποψία», δήλωσε η αστυνομία, σύμφωνα με τον Independent. «Υπάρχουν όντως sex toys με τη μορφή χειροβομβίδων».

Δεν είναι ασυνήθιστο ξεχασμένα ή κρυμμένα πυρομαχικά να ανακαλύπτονται στη Γερμανία περισσότερα από 75 χρόνια μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία στην πόλη του Μάνχαϊμ ανακοίνωσε ότι εργάτες οικοδομής βρήκαν μια βόμβα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου 500 κιλών, αναγκάζοντας περίπου 3.000 άτομα στην περιοχή να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους. Η εκρηκτική συσκευή απενεργοποιήθηκε με επιτυχία αργότερα την ίδια ημέρα και οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αν και τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται γενικά ως ζητήματα ρουτίνας που δεν θεωρούνται αιτία σοβαρού συναγερμού, μπορεί περιστασιακά να οδηγήσουν σε τραυματισμούς και θανάτους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Αστυνομία
SHARE: