Γερμανία: Πράσινο φως για ναζιστικά σύμβολα στα video-games

Γερμανία: Πράσινο φως για ναζιστικά σύμβολα στα video-games
WOLFENSTEIN

Δημοσίευμα της ιταλικής La Repubblica αναφέρει πως η Γερμανία θα άρει την απαγόρευση υπό τον όρο τα σύμβολα του Γ' Ράιχ να μην χρησιμοποιούνται για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

"Η Γερμανία δίνει το "ελεύθερο" στα ναζιστικά σύμβολα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια" τιτλοφορεί σήμερα άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η εφημερίδα εξηγεί ότι «στην Γερμανία, στο εξής, θα μπορούν να περιλαμβάνονται ναζιστικά σύμβολα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, υπό τον όρο να μην γίνονται αντικείμενο προπαγάνδας».

Η La Repubblica προσθέτει ότι η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου στην Γερμανία, Usk, αποφάσισε ότι θα αλλάξει τον κανονισμό που σχετίζεται με τα σύμβολα "που είναι αντίθετα στο Σύνταγμα". Στο εξής, αγκυλωτοί σταυροί, η νεκροκεφαλή των SS, σβάστικες, "θα μπορούν να παρουσιάζονται, αν χρησιμεύουν στην τέχνη και στην επιστήμη για την παρουσίαση συγκεκριμένων ιστορικών εξελίξεων, και την κατανόηση γεγονότων της επικαιρότητας".

Γερμανία: Πράσινο φως για ναζιστικά σύμβολα στα video-games

Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί σε ποια, ακριβώς, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα σύμβολα αυτά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Μέχρι τώρα, λόγω της ισχύουσας απαγόρευσης, στο γνωστό γερμανικό ηλεκτρονικό παιχνίδι Wolfenstein, με θέμα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι σβάστικες είχαν αντικατασταθεί με τρίγωνα.

H υπηρεσία ελέγχου Usk έκανε γνωστό ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που θα περιέχουν ναζιστικά σύμβολα θα μπορεί να φέρουν ένδειξη με απαιτούμενο όριο κατώτατης ηλικίας, για την χρήση τους από τους πολίτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
SHARE:

24Media Network