Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Επιτακτική ανάγκη οι δομές υγείας να προστατεύονται από επιθέσεις

Επίθεση στο νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη
Επίθεση στο νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη AP

Τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη, σχολιάζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κάνοντας λόγο για "επιτακτική ανάγκη" προστασίας τους από επιθέσεις.

Στο πλευρό των πληγέντων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρίσκονται έμπρακτα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και στην τελευταία τους παρέμβαση σχολιάζουν τον βομβαρδισμό νοσοκομείου Παίδων στη Μαριούπολη.

"Με τρόμο ακούμε αναφορές ότι ένα συγκρότημα νοσοκομείων, συμπεριλαμβανομένου ενός μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, χτυπήθηκε σε επίθεση χθες. Αν και δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση, γνωρίζουμε από το προσωπικό μας ότι σπίτια και νοσοκομεία έχουν υποστεί ζημιές κατά τη διάρκεια των μαχών τις τελευταίες ημέρες", τονίζει η Kate White, Υπεύθυνη Επείγουσας Παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

ADVERTISING

"Με τους βομβαρδισμούς και τους πυροβολισμούς στη Μαριούπολη να συνεχίζονται, η αναζήτηση υγειονομικής περίθαλψης γίνεται όλο και πιο δύσκολη, ειδικά για τις μέλλουσες μητέρες και τους ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

Οι επιθέσεις σε δομές υγείας δυσχεραίνουν την όποια περιορισμένη δυνατότητα έχει απομείνει για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Σε μια πόλη, όπου το σύστημα υγείας κοντεύει να καταρρεύσει, το να στερείς από τους ανθρώπους την απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη αποτελεί παραβίαση των κανόνων του πολέμου.

Οι άνθρωποι στη Μαριούπολη ζουν μέρες πολιορκίας σε οδυνηρές συνθήκες και κάθε νέα επίθεση σε μη στρατιωτικές υποδομές εντείνει την απόγνωσή τους. Είναι επιτακτική ανάγκη οι πολίτες και οι μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των δομών υγείας, να εξαιρούνται από επιθέσεις και να διασφαλίζεται το δικαίωμα των ανθρώπων να αναζητούν υγειονομική περίθαλψη και ασφάλεια" καταλήγει η Kate White.

Στη δημοσιότητα δόθηκε ηχητικό ντοκουμέντο μέλους του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από τη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Πόλεμος στην Ουκρανία
SHARE:

24Media Network