ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Μια Ελληνίδα περιγράφει πώς είναι να δουλεύεις ως ψυχίατρος στη χώρα όπου πιστεύουν στη μαγεία

Μια Ελληνίδα περιγράφει πώς είναι να δουλεύεις ως ψυχίατρος στη χώρα όπου πιστεύουν στη μαγεία

Η Σιλένα, η οποία γύρισε πρόσφατα από το Νότιο Σουδάν, περιγράφει πως είναι να εργάζεσαι ως ψυχίατρος στο Νότιο Σουδάν. Εκεί όπου οι άνθρωποι πιστεύουν στην μαγεία.

Ο διεθνής πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Χρήστος Χρήστου

Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα: "Έχω δει στα νησιά του Αιγαίου παιδιά να έχουν αυτοκτονικές διαθέσεις"

Ο Δρ. Χρήστος Χρήστου, διεθνής Πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, μιλά στο Magazine για τα όσα καταγράφει η οργάνωση στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μέσα από τα ιατρεία της.

Οι υπέροχες γυναίκες του Αφγανιστάν

Οι υπέροχες γυναίκες του Αφγανιστάν: Γυναικολόγος μοιράζεται την εμπειρία της από τη μαιευτική κλινική του Khost

Το να είσαι γυναίκα στο Αφγανιστάν είναι αναμφισβήτητα δύσκολο από μόνο του. Η γυναικολόγος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Katharina Thies, διηγείται τις ιστορίες δύο γυναικών που συνάντησε στην αποστολή της.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Η φρίκη των βιασμών και οι ιστορίες των γυναικών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Συγκλονίζει η μαρτυρία της μαίας και μέλους της ομάδας έρευνας και διάσωσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο πλοίο Geo Barents στη Μεσόγειο, Marie-Anne Henry. Αξίζει αυτές οι ιστορίες να ακουστούν.

100 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία: "Γράφω ποιήματα για τον πόλεμο και αυτό με βοηθά να το ξεπεράσω"

100 ημέρες πολέμου στην Ουκρανία: "Γράφω ποιήματα για τον πόλεμο και αυτό με βοηθά να το ξεπεράσω"

Η Svitlana από την Ουκρανία μοιράζεται την ιστορία της από τον πόλεμο και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι η ψυχολογική υποστήριξη είναι σημαντική για τους ανθρώπους που τον βίωσαν.

Μωρό με ιλαρά δέχεται ιατρική φροντίδα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Σώζωντας μία νέα ζωή στο Αφγανιστάν

Η νοσηλεύτρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Rebecca Ferguson, περιγράφει τη μάχη που έδωσε όλο το ιατρικό προσωπικό του Περιφερειακού Νοσοκομείου Herat στο Αφγανιστάν για να σώσει τη ζωή της μικρής Tahera, λίγο πριν την τελευταία της ανάσα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην Ιερουσαλήμ

Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός Γιατρού Χωρίς Σύνορα από την Ιερουσαλήμ

Χειρουργός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αφηγείται όσα έζησε όταν ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε περιοχή της Ιερουσαλήμ και τραυμάτισαν πάνω από 150 Παλαιστίνιους. "Όταν φροντίζεις έναν άνθρωπο που έχει υποστεί βία, νιώθεις έναν βαθύ πόνο".

Η νόμα έχει καταστρέψει τη μύτη του 14χρονου

Οι ασθενείς της σπάνιας νόσου "νόμα" έχουν και θετικές ιστορίες

Ένας σύμβουλος πλαστικής χειρουργικής από τη Νιγηρία περιγράφει τις επιπτώσεις και την αντιμετώπιση μίας ασθένειας που συνδέεται με τη φτώχεια, μεταφέροντας ιστορίες ανθρώπων που έμαθαν να ζουν με αυτή.

Ludmilla, 40-years-old and her son Vladislav, 11-years-old, pose for a portrait in Kharkiv, Ukraine, on April 11, 2022. 

Ludmilla used to be a refueling operator before the war, in the sourroundings of Kharkiv city. For two weeks, she stayed home under the bombings, but one day, a loud eplosion was too close and she came to live in the subway. 

"I was very scared and worried for my child when I saw him presing our cat on his chest, saying : mommy, I don't want to die."

Until the last second, they hesitated with her family between going abroad or staying : "But Kharkiv is our city, we need to stay, and we need to stay together," she says. So they moved with her mom, husband and son. 

"All the cold, the bad sleep, it is nothing compared to the war," she says. "At least we feel safe here."

She came to see MSF because of knee problems that have started around a year before. She had done all the tests in December, and had an operation planned for the end of February, but then the war started. "Running while coming her eI urt myself even more," she says, hoping to get some painkillers.

Μαμάδες κάτω από τους δρόμους του Κιέβου

Φέτος οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αφιερώνουν την Ημέρα της Μητέρας, σε όλες τις μητέρες από την Ουκρανία που έφυγαν από τα σπίτια τους μαζί με τα παιδιά τους και βρήκαν καταφύγιο ακόμη και κάτω από τους δρόμους του Κιέβου.

Νότιο Σουδάν: Μια απίστευτη ιστορία επιβίωσης σε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Ο πατέρας που περπάτησε δύο μέρες με τη κόρη του στα χέρια για να τη σώσει

Μετά από δύο ημέρες περπάτημα, ένας πατέρας μεταφέρει την αναίσθητη μικρή κόρη του στα επείγοντα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Νότιο Σουδάν. Ο παιδίατρος, Michael Malley, μοιράζεται μια απίστευτη ιστορία επιβίωσης.

Αφγανιστάν: Παλεύοντας μόνο για μία ανάσα κόντρα στη φυματίωση

Αφγανιστάν: Παλεύοντας μόνο για μία ανάσα κόντρα στη φυματίωση

Ο Felipe Van Braak, νοσηλευτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, επέστρεψε μόλις από το Αφγανιστάν και αφηγείται την εμπειρία του από την αποστολή, αλλά και την ιστορία που του έδωσε ελπίδα για το μέλλον.

Δύο μικρά παιδιά από το Τατζικιστάν παλεύουν με την φυματίωση και βγαίνουν νικητές

Δύο μικρά παιδιά από το Τατζικιστάν παλεύουν με την φυματίωση και βγαίνουν νικητές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης την περασμένη Πέμπτη, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αφηγούνται την ιστορία δύο μικρών παιδιών από το Τατζικιστάν που διαγνώστηκαν με τη νόσο, ξεκίνησαν τη θεραπεία τους, πάλεψαν με το στίγμα, αλλά σύντομα θα είναι και πάλι υγιή και ευτυχισμένα.

Ουκρανοί πρόσφυγες

Ουκρανία: Δραπετεύοντας από τις βόμβες στο Mykolayiv, κατευθυνόμενοι δυτικά

Στην Palanca της Μολδαβίας, χιλιάδες Ουκρανοί καταφθάνουν για να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν δημιουργήσει ένα κέντρο υγείας στην Palanca, όπου προσφέρουν πρωτοβάθμια ψυχολογική υποστήριξη.

Κατεστραμμένο κτίριο στην Ουκρανία από τις ρωσικές επιθέσεις

Ουκρανία: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από τη Μαριούπολη

Οι μαρτυρίες μελών του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βρίσκονται στη Μαριούπολη με τις οικογένειές τους, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που έχουν περιέλθει από την πολιορκία.

Επίθεση στο νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Επιτακτική ανάγκη οι δομές υγείας να προστατεύονται από επιθέσεις

Τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο Παίδων στη Μαριούπολη, σχολιάζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, κάνοντας λόγο για "επιτακτική ανάγκη" προστασίας τους από επιθέσεις.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κινητοποιούνται για έκτακτες δράσεις στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα κινητοποιούνται για έκτακτες δράσεις στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στέλνουν ομάδες στην Πολωνία, τη Μολδαβία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία για να αξιολογήσουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ανθρώπων που διασχίζουν τα σύνορα.

Στο πλημμυρισμένο Σουδάν: Τρεις ώρες μέσα στο νερό, κουβαλώντας μια έγκυο πάνω σε μια κουβέρτα

Στο πλημμυρισμένο Σουδάν: Τρεις ώρες μέσα στο νερό, κουβαλώντας μια έγκυο πάνω σε μια κουβέρτα

Σώζοντας δύο ζωές στο Νότιο Σουδάν που πλήττεται από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών - Μία μαία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα περιγράφει την πιο δύσκολη νύχτα της αποστολής της.

Ο Nicsonne Dadjam, 13 ετών, περιθάλπεται στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μετά από τσίμπημα φιδιού

Στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία παιδιά βλέπουν τους γονείς τους να εκτελούνται μέσα στο σπίτι τους

Ένας Γιατρός Χωρίς Σύνορα περιγράφει την ιστορία δύο μικρών παιδιών που η παιδική τους ηλικία ακρωτηριάστηκε για πάντα, μια νύχτα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Διάσωση προσφύγων και μεταναστών

Μεσόγειος: Επιζώντες σπάνε τη σιωπή τους και μιλούν για την κόλαση που έζησαν στη Λιβύη

Οι συγκλονιστικές περιγραφές επιζώντων που διασώθηκαν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις εφιαλτικές καταστάσεις που ζούσαν στη Λιβύη.

Μέσα στην κρίση του παιδικού υποσιτισμού στον Αφγανιστάν ένας γιατρός μιλά για όσα βλέπει στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Η φρίκη στα μάτια των παιδιών, σε ένα νοσοκομείο του Αφγανιστάν - Μια εκ των έσω αφήγηση

Ο Δρ Mohamed είναι γιατρός σε νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Lashkar Gah, όπου εκατοντάδες μητέρες και παιδιά φθάνουν μετά από μακρύ ταξίδι για να εξασφαλίσουν τη φροντίδα που χρειάζονται.

Γιατροί χωρίς σύνορα, και με συγκλονιστικές φωτογραφίες

Γιατροί χωρίς σύνορα, και με συγκλονιστικές φωτογραφίες

Με αφορμή τα 50 χρόνια της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης, το ελληνικό τμήμα σε συνεργασία με το Athens Photo World διοργανώνουν συζήτηση για την σπουδαιότητα της φωτογραφίας στο έργο της.   

Αφγανιστάν: Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας γιατρού - "Ήταν έγκυος, η σφαίρα είχε χτυπήσει το μωρό της"

Αφγανιστάν: Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας γιατρού - "Ήταν έγκυος, η σφαίρα είχε χτυπήσει το μωρό της"

Μια γιατρός που εργάζεται για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν μοιράζεται την συγκλονιστική ιστορία της από την πρώτη γραμμή.