ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

"Τίποτα δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω να ονειρεύομαι": Φαρμακοποιός, φοιτήτρια και έγκυος εν μέσω πανδημίας

"Τίποτα δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω να ονειρεύομαι": Φαρμακοποιός, φοιτήτρια και έγκυος εν μέσω πανδημίας

Η φαρμακοποιός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ola Barakat, μοιράζεται την αποφασιστικότητά της να ακολουθήσει τη δική της πορεία και να πάει εκεί όπου την χρειάζονται περισσότερο.

Από παιδί πρόσφυγας, στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Από παιδί πρόσφυγας, στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα: Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία μου

Όταν μια ανθρωπιστική ομάδα του έσωσε τη ζωή, ο μικρός τότε Thok πρόσφυγας από το Νότιο Σουδάν αποφάσισε να γίνει νοσηλευτής και να επιστρέψει με αυτό τον τρόπο το καλό που είχε δεχτεί.

Children run on a street of Gaza city. Of the 2 million Palestinians living in Gaza, over 40 per cent are children aged 14 or under. These children have lived their entire lives under Israeli blockade, survived four major offensives by Israel and experience repetitive and ongoing trauma.

Επιβίωση στη Γάζα: Οι ελπίδες και οι κίνδυνοι μιας ζωής σε αποκλεισμό

Για τους περισσότερους Παλαιστίνιους στη Γάζα, ο εντατικός ισραηλινός βομβαρδισμός των 11 ημερών τον Μάιο δεν ήταν κάτι καινούργιο. Το ψυχικό τραύμα από προηγούμενους κύκλους βίας μιας ζωής που επί 15 χρόνια βρίσκεται σε αποκλεισμό.

Η κραυγή αγωνίας μιας Γιατρού Χωρίς Σύνορα μετά τη δολοφονία τριών συναδέλφων της στην Αιθιοπία

Η κραυγή αγωνίας μιας Γιατρού Χωρίς Σύνορα μετά τη δολοφονία τριών συναδέλφων της στην Αιθιοπία

Η Μάνια Βιδαλάκη αφιερώνει το κείμενο στους συναδέλφους της που δολοφονήθηκαν στο Τιγκράι της Αιθιοπίας και περιγράφει μία δική της εμπειρία από επίθεση σε νοσοκομείο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής της με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Ασθενοφόρο στην Αιθιοπία. Φωτο αρχείου.

Τρεις εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δολοφονήθηκαν στην Αιθιοπία

Τις τελευταίες ημέρες η Τιγκράι έχει μετατραπεί σε θέατρο μαχών που αναζωπυρώνονται· την Τρίτη, αεροπορικό πλήγμα σε αγορά στοίχισε τη ζωή σε 64 ανθρώπους, ανάμεσά τους και τρεις εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται στη Σάμο από τον Οκτώβριο του 2015. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν δύο κλινικές για παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε θύματα βίας και σεξουαλικής βίας και για παροχή υπηρεσιών σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας σε γυναίκες. Παράλληλα, παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης και υγιεινής στον πληθυσμό που διαμένει έξω από το Κέντρο Yποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ.

Οι εκκωφαντικές σιωπές των προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου

Η Ελένη Κονιδάρη, Υπεύθυνη Ανθρωπιστικών Υποθέσεων στη Σάμο δεν μας μεταφέρει μία ακόμη ιστορία πρόσφυγα που ζει στην Ελλάδα. Μιλάει για την ντροπή που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει γίνει συνήθεια στα ελληνικά νησιά.

Εικόνες από προηγούμενο βομβαρδισμό της Γάζας.

Μαρτυρία από τη Γάζα: Η βία είναι χειρότερη και από τη δεύτερη ιντιφάντα

Ο Aymen al Djaroucha είναι Παλαιστίνιος που έχει ζήσει 20 χρόνια στη Γάζα. Είναι ο συντονιστής του προγράμματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην περιοχή και αφηγείται τα βίαια γεγονότα που σημειώθηκαν το δεκαήμερο του ανελέητου σφυροκοπήματος της Γάζας πριν την ανακοίνωση της εκεχειρίας.

Εμβολιασμός για τον κορονοϊό στις Μπαχάμες

ΠΟΕ: 60 χώρες ζητούν άρση των πατεντών και για άλλα υλικά και όχι μόνο για τα εμβόλια κορονοϊού

Ευρύτερη άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και όχι μόνο για τα εμβόλια κορονοϊού, ζητούν 60 χώρες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Απαιτούν η εξαίρεση να είναι μακράς διαρκείας.

Ένας Γιατρός Χωρίς Σύνορα περιγράφει το δράμα της Ινδίας

Ένας Γιατρός Χωρίς Σύνορα περιγράφει το δράμα της Ινδίας

"Ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω τα άδεια κρεβάτια των ασθενών μου που δεν τα κατάφεραν". Η μαρτυρία ενός γιατρού για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Ινδίας, αλλά και πώς τον έχει αλλάξει αυτή η εμπειρία.

Η κραυγή μίας Γιατρού Χωρίς Σύνορα από το Ιράκ

Η κραυγή μιας Γιατρού Χωρίς Σύνορα από το Ιράκ: Αναγκαζόμαστε να διαλέγουμε τους ασθενείς που θα σώσουμε

H Δρ. Aurelie Godard γράφει από τη Βαγδάτη του Ιράκ - "Η προσπάθεια εμβολιασμού έχει μόλις ξεκινήσει με αργούς ρυθμούς, ενώ έχουν περάσει ήδη πολλές εβδομάδες που το Ιράκ βρίσκεται στο δεύτερο κύμα" το μήνυμά της.

Εικόνα από το κλείσιμο του Καρά Τεπέ 1

Γιατροί Χωρίς Σύνορα για Λέσβο: Κλείνει ένας από τους λίγους ασφαλείς και αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης των προσφύγων

Αντίδραση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για το κλείσιμο της προσφυγικής δομής Καρά Τεπέ 1 στη Λέσβο, έναν από τους λίγους ασφαλείς και αξιοπρεπείς χώρους διαβίωσης, όπως επισημαίνουν.

Η κραυγή των Ροχίνγκια: "Δεν μπορούσαμε να ανέβουμε στο φράχτη για να ξεφύγουμε από τις φλόγες"

Η κραυγή των Ροχίνγκια: "Δεν μπορούσαμε να ανέβουμε στο φράχτη για να ξεφύγουμε από τις φλόγες"

Οι αγωνιώδεις στιγμές των Ροχίνγκια που γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα σε έναν από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς του κόσμου στο Μπαγκλαντές.

Το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ στη Λέσβο

Προσφυγικό: Αιχμηρή επιστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ευρωπαία επίτροπο

"Όταν μας λέτε ότι έρχεστε με λύσεις για τους πρόσφυγες, συγχωρέστε μας που δεν πιστεύουμε ούτε λέξη" αναφέρουν οι Γατροί Χωρίς Σύνορα σε επιστολή τους στην επίτροπο Γιόχανσον με αφορμή την επίσκεψή της σε Λέσβο και Σάμο.

Δέκα χρόνια πολέμου στη Συρία μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Δέκα χρόνια πολέμου στη Συρία μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Το βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αντικατοπτρίζει τον πόλεμο, τη βία και τον ξεριζωμό στη Συρία. Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες τεσσάρων Σύρων που ζουν εκτοπισμένοι στη χώρα τους.

Καλωσορίζοντας μία νέα ζωή σε έναν ασταθή κόσμο

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Καλωσορίζοντας μία νέα ζωή στην κόλαση της Υεμένης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, μία μαία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα περιγράφει πώς είναι να βοηθάς για να έρθει στον κόσμο μία ζωή στην εμπόλεμη Υεμένη.

O τοίχος της ελπίδας στη μαιευτική κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Μπαγκλαντές

O τοίχος της ελπίδας στη μαιευτική κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Μπαγκλαντές

Μικροσκοπικά αποτυπώματα σε έναν αβέβαιο κόσμο - Η ιστορία αυτή ανήκει στον Paul Jawor, υπεύθυνο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στο Μπαγκλαντές.

Κλειτοριδεκτομή: Το μαρτυρικό έθιμο που συνεχίζεται και το 2021

Κλειτοριδεκτομή: Το μαρτυρικό έθιμο που συνεχίζεται και το 2021

Ξυράφια, μαχαίρια ή κομμάτια γυαλιών κόβουν τα γεννητικά όργανα κοριτσιών. Η κλειτοριδεκτομή συνεχίζεται και το 2021, σε όλον τον πλανήτη, με στόχο τον έλεγχο της γυναικείας σεξουαλικότητας και αποτέλεσμα τις ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην υγεία εκατομμυρίων γυναικών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κλειτοριδεκτομής θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθούμε για την πραγματικότητα.

Ένας μικρός ασθενής με υποσιτισμό ανακτά σιγά σιγά τις δυνάμεις του

Το λευκό κρεβάτι - Μια ιστορία από την καθημερινότητα μιας Γιατρού Χωρίς Σύνορα στον Νίγηρα

Στη Μαγκάρια, στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο χρόνος μπορεί γρήγορα να γίνει εχθρός. Η γιατρός Viviane Camirand περιγράφει στo News 24/7 την καθημερινότητα που βίωσε στον Νίγηρα.

"Μάνα, πάω σε αποστολή Έμπολα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα"

"Μάνα, πάω σε αποστολή Έμπολα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα"

Ο Κωνσταντίνος Λίβανος γράφει για το πώς είναι να βρίσκεται κανείς στην επαρχία Equater, εκεί που το 1971 πρωτοεμφανίστηκε ο ιός Έμπολα, πώς αντιμετωπίζει δύο επιδημίες ταυτόχρονα (Έμπολα και COVID-19).