Η Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε 154 εκατ. δολάρια δωρεές για την εκστρατεία της

Η Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε 154 εκατ. δολάρια δωρεές για την εκστρατεία της

Νέο ρεκόρ συγκέντρωσης δωρεών για την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 154 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για την χρηματοδότηση της προεκλογικής της εκστρατείας τον Σεπτέμβριο, ένα ευπρόσδεκτο ρεκόρ κι ενώ οι δωρεές– έστω και μικροποσών– εισρέουν προς τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Αύγουστο η ομάδα της υποψηφίας του Δημοκρατικού Κόμματος είχε συγκεντρώσει 143 εκατομμύρια δολάρια και εκείνη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου 90 εκατομμύρια δολάρια. Είναι σύνηθες τα ποσά να αυξάνονται όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών, την 8η Νοεμβρίου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα κατανεμηθούν μεταξύ της επίσημης επιτροπής εκστρατείας της (84 εκατομμύρια) και του Δημοκρατικού Κόμματος (70 εκατομμύρια δολάρια).

Ένας ιδιώτης δεν μπορεί να προσφέρει παρά το ανώτερο 2.700 δολάρια σε έναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, όσα απομένουν κατανέμονται στις εθνικές επιτροπές του Δημοκρατικού Κόμματος και στις Πολιτείες.

Η πρώην ΥΠΕΞ και το επιτελείο της είχαν ξεκινήσει τον μήνα Οκτώβριο με ταμειακά διαθέσιμα ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, απ’ όπου χρηματοδοτήθηκαν οι διαφημιστικές καμπάνιες στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και το Διαδίκτυο.

Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι προσέφεραν δωρεές τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ομάδα της Χίλαρι Κλίντον και 2,6 εκατομμύρια από την έναρξη της εκστρατείας της.

Το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει προς το παρόν δώσει στη δημοσιότητα το ποσό που συγκέντρωσε για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ωστόσο η Χίλαρι Κλίντον στηρίζεται περισσότερο σε σύγκριση με τον αντίπαλό της στις πριβέ δεξιώσεις για την συγκέντρωση δωρεών, όπου το εισιτήριο εισόδου στοιχίζει δεκάδες ή ακόμα κι εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ανά άτομο.

Ο δισεκατομμυριούχος από την πλευρά του είχε δηλώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι είχε συμβάλει με το ποσό των 60 εκατομμυρίων δολαρίων από την προσωπική του περιουσία στην προεκλογική του εκστρατεία για τον Λευκό Οίκο. Οι δωρεές, έστω και χαμηλές, οι οποίες ήταν σχεδόν ανύπαρκτες κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών εκτινάχθηκαν: 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι το διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

NYT: Ο Τραμπ μπορεί να μην πλήρωσε φόρο εισοδήματος για σχεδόν δύο δεκαετίες

Διευρύνει το προβάδισμα έναντι του Τραμπ η Κλίντον

Σταθερά μπροστά η Κλίντον έναντι του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

SHARE:

24Media Network