Η δορυφορική εικόνα της NASA που δείχνει τη Νέα Υόρκη σκεπασμένη από “πέπλο” καπνού

Η δορυφορική εικόνα της NASA που δείχνει τη Νέα Υόρκη σκεπασμένη από “πέπλο” καπνού
Καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά κάλυψε τις ΗΠΑ AP

Την έκταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αποκαλύπτουν οι δορυφορικές εικόνες της NASA στις οποίες φαίνεται το "πέπλο" καπνού που σκέπασε τη Νέα Υόρκη.

Ένα δυστοπικό σκηνικό έχει δημιουργηθεί το τελευταίο 24ωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ εκτυλίσσονται εικόνες αποκάλυψης στον Καναδά, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση έκτασης ανάγκης από τις εκατοντάδες δασικές πυρκαγιές που έχουν κάψει σχεδόν 10 εκατομμύρια στρέμματα και ανάγκασαν 120.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Την έκταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αποκαλύπτουν οι δορυφορικές εικόνες της NASA στις οποίες φαίνεται το «πέπλο» καπνού που σκέπασε τη Νέα Υόρκη.

Οι δορυφορικές εικόνες της NASA CIRA/NOAA via AP

Οι δορυφορικές εικόνες της NASA CIRA/NOAA via AP

Ο καπνός σήμανε συναγερμό για την ποιότητα του αέρα σε περιοχές της Μασαχουσέτης, του Νιού Χάμσαϊρ, της Πενσυλβάνια, του Μέριλαντ, της Βιρτζίνια και της Καρολίνας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καπνός από τις πυρκαγιές στον Καναδά κάλυψαν τις ΗΠΑ 2023 Patrick Sison/AP Photo

Λόγω της ποιότητας του αέρα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητές και τις μετακινήσεις τους, με τις αρχές να συμβουλεύουν “τα παιδιά, τους ενήλικες και τα παιδιά με πνευμονικές παθήσεις όπως το άσθμα να μειώσουν την παρατεταμένη ή βαριά άσκηση σε εξωτερικούς χώρους”.

Τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης ακύρωσαν όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες την Τετάρτη, αλλά θα παραμείνουν ανοιχτά. Τουλάχιστον 10 σχολικές περιοχές στην κεντρική πολιτεία της Νέας Υόρκης ακύρωσαν τις υπαίθριες δραστηριότητες και εκδηλώσεις την Τρίτη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα