Η ΕΚΤ και άλλες 5 τράπεζες ετοιμάζουν ψηφιακά νομίσματα

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα AP

Η ΕΚΤ με τις συνεργάτιδες τράπεζες θα αξιολογήσει τα επιχειρήματα για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων, οικονομικά λειτουργικά αλλά και όσον αφορά το σχεδιασμό τους.

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και άλλες πέντε κεντρικές τράπεζες - του Καναδά, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Σουηδίας και της Ελβετίας - συνεργάζονται για την αξιολόγηση των επιχειρημάτων για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων από τις ίδιες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΤ.

Οι έξι κεντρικές τράπεζες έχουν δημιουργήσει, μαζί με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), μία ομάδα για την ανταλλαγή σχετικής εμπειρίας.

ADVERTISING

Η ομάδα θα αξιολογήσει τα επιχειρήματα για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων από τις κεντρικές τράπεζες - οικονομικά, λειτουργικά και επιλογές όσον αφορά τον τεχνικό σχεδιασμό τους, περιλαμβανομένης της διασυνοριακής διαλειτουργικότητάς τους. Θα ανταλλάσσει, επίσης, γνώσεις σχετικά με τις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες, ενώ θα είναι συντονισμένη με τους σχετικούς θεσμούς και forum, ιδιαίτερα το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Financial Stability Board) και την Επιτροπή για τις Υποδομές Πληρωμών και Αγορών (Committee on Payments and Market Infrastructures).

Πρόεδροι της ομάδας θα είναι ο Μπενουά Κερέ, επικεφαλής του Κόμβου Καινοτομίας της BIS, και ο Τζον Κάνλιφ, υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΚΤ, Τράπεζες, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία
SHARE:

24Media Network