Η επόμενη σύνοδος της G20 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά

Η επόμενη σύνοδος της G20 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά
Σύνοδος της G20 (φωτογραφία αρχείου) AP

Η επόμενη σύνοδος της G20 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα επικεντρωθεί στην προστασία των ανθρώπινων ζωών και την αποκατάσταση της ανάπτυξης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η επόμενη σύνοδος της G20 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 και 22 Νοεμβρίου και όχι στο Ριάντ, ανακοίνωσε σήμερα η Σαουδική Αραβία η οποία έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της Ομάδας των 20.

Η σύνοδος του Νοεμβρίου θα επικεντρωθεί στην προστασία των ανθρώπινων ζωών και την αποκατάσταση της ανάπτυξης μετά την πανδημία του κορονοϊού, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έφερε στο φως η υγειονομική αυτή έκτακτη ανάγκη αλλά και στη δημιουργία των θεμελίων για ένα καλύτερο μέλλον, επεσήμανε το Ριάντ σε ανακοίνωσή του.

“Η G20 έχει προσφέρει περισσότερα από 21 δισεκ. δολάρια στη στήριξη της παραγωγής, της διανομής και της πρόσβασης σε διάγνωση, θεραπεία και εμβόλια”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα προσέφερε 11 τρισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία της παγκόσμιας οικονομίας και ξεκίνησε μια πρωτοβουλία αναστολής του χρέους για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, προκειμένου να μη χρειαστεί να καταβάλλουν φέτος δάνεια ύψους 14 δισεκ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι χώρες της G20 αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Γης, το 85% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής και το 75% του παγκόσμιου εμπορίου. Μεταξύ των μελών της είναι η ΕΕ, Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.Μέσω διαδικτύου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα