Στο στόχαστρο της Τούνμπεργκ ο Πούτιν

Στο στόχαστρο της Τούνμπεργκ ο Πούτιν
Γκρέτα Τούνμπεργκ AP

"Ευγενικό μα ανεπαρκώς ενημερωμένο κορίτσι", χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας την 16χρονη ακτιβίστρια του κλίματος, η οποία δεν έχασε την ευκαιρία να αντιδράσει ειρωνεύοντας τον Πούτιν.

Η νεαρή ακτιβίστρια που μάχεται για την προστασία του περιβάλλοντος έχει σχολιαστεί από πολλές προσωπικότητες στο χώρο της πολιτικής και των ΜΜΕ.

Ένας από αυτούς είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος μιλώντας σε πάνελ σε συνδιάσκεψη για την ενέργεια για τη Μόσχα αναφέρθηκε στο 16χρονο κορίτσι.

“Μπορεί να απογοητευτείτε, αλλά δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό όλων για την ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ξέρετε, το γεγονός ότι νέοι, έφηβοι, ασχολούνται με τα μεγάλα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, περιλαμβανομένης της οικολογίας, είναι σωστό και πολύ καλό. Πρέπει να τους υποστηρίζουμε. Αλλά όταν κάποιος χρησιμοποιεί παιδιά και εφήβους για το δικό του συμφέρον, σε αυτό αξίζει μόνο η καταδίκη”.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως “ουδείς εξήγησε στη Γκρέτα ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι πολύπλοκος και αλλάζει γρήγορα.

Οι άνθρωποι στην Αφρική και σε πολλές ασιατικές χώρες θέλουν να γίνουν το ίδιο εύποροι με τους ανθρώπους στη Σουηδία. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Βάζοντάς τους να χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια, που είναι άφθονη στην Αφρική; Εξήγησε κανείς το κόστος; […] είναι μια προσβάσιμη τεχνολογία για αναπτυσσόμενες οικονομίες και χώρες; Όχι και πολύ. Αλλά οι άνθρωποι εκεί θέλουν να ζουν όπως στη Σουηδία και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει.

Να πάτε και να τους εξηγήσετε πως πρέπει να ζήσουν στη φτώχεια για άλλα 20-30 χρόνια, όπως και τα παιδιά τους…συνολικά, βεβαίως, δεν έχουμε άλλη επιλογή από τα να υποστηρίξουμε τις ιδέες περί ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Απλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές”, καταλήγει.

Απάντηση της Τούνμπεργκ

Η Γκρέτα από τη μεριά της δεν έχασε ευκαιρία και απάντησε έμμεσα στον Πούτιν αλλάζοντας το βιογραφικό της στον προσωπικό λογαριασμό του Twitter, βάζοντας στην περίληψη τα ακριβή λόγια του: “Ευγενικό μα ανεπαρκώς ενημερωμένο κορίτσι”.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ειρωνεύεται τον Πούτιν στο Twitter Twitter

Γκρέτα – Τραμπ

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια στάση είχε τηρήσει και μετά τα ειρωνικά σχόλια που δέχτηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όταν μετά την ομιλία της στη σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα εκείνος τη χαρακτήρισε “ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι που προσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον”, προσθέτοντας τη φράση “Πόσο ωραίο είναι να τη βλέπεις!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα