Η Κομισιόν χαμηλώνει τους τόνους για Ιταλία υπό το φόβο των αγορών

Η Κομισιόν χαμηλώνει τους τόνους για Ιταλία υπό το φόβο των αγορών
O Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018. Eurokinissi

Για τον ιταλικό προϋπολογισμό ενημέρωσαν τη Σύνοδο ο Σεντένο και ο Κόντε. Εντονη η αντίθεση Ολλανδίας και Φινλανδίας στο ιταλικό προσχέδιο, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποφασίζει την αποδραματικοποίηση της κατάστασης

Ο προϋπολογισμός της Ιταλίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων των χωρών της Ευρωζώνης κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο για τις εξελίξεις στην εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

Παρόλο που δεν ήταν επισήμως στην ατζέντα, κατά τη συζήτηση, ο Ιταλός Πρόεδρος Τζουζέπε Κόντε παρουσίασε την πρόταση που η Ιταλία έστειλε στην Κομισιόν ως προσχέδιο προϋπολογισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έντονη ήταν η αντίθεση που εξέφρασαν ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας και της Φινλανδίας. Ακούστηκαν πάντως και οι θέσεις της Κομσιόν.

Εν αναμονή της επιστολής για τον ιταλικό προϋπολογισμό που αναμένεται σε λίγες ώρες να σταλεί στη Ρώμη, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι ηγέτες αποφάσισαν να από-δραματικοποιήσουν την κατάσταση ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στις αγορές. Η Κομισιόν θέλησε να ρίξει τους τόνους σημειώνοντας ότι θα στείλει το πρώτο κύμα των επιστολών που ζητούν διευκρινήσεις σε 4-5 χώρες, μεταξύ των οποίων το Βέλγιο, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα