Η Μέρκελ άνοιξε τον δρόμο της συμμετοχής της Γερμανίας σε επέμβαση στη Συρία

Η Μέρκελ άνοιξε τον δρόμο της συμμετοχής της Γερμανίας σε επέμβαση στη Συρία
Η καγκελάριος Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο AP

Η ομιλία της Αγγελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη έφερε τη Γερμανία ένα βήμα πιο κοντά στις θέσεις των ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας.

Ενα βήμα πιο κοντά στην αμερικανική θέση περί συντονισμένης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία εφόσον οι δυνάμεις του Ασαντ χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα έκανε την Τρίτη η Αγγελα Μέρκελ.

Μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, η καγκελάριος τόνισε πολύ χαρακτηριστικά ότι η “Γερμανία δεν μπορεί να αδιαφορήσει αν γίνει χρήση χημικών στη Συρία” προαναγγέλνοντας έτσι και το σχετικό ναι στο πιεστικό αίτημα των ΗΠΑ (μέσω του ΝΑΤΟ).

Η Μέρκελ τόνισε επίσης ότι “η γερμανική θέση δεν μπορεί να είναι να λέμε απλά όχι, άσχετα με ότι γίνεται στον κόσμο” δίνοντας έτσι μία έμμεση απάντηση στους κυβερνητικούς εταίρους του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που επιμένουν να αρνούνται συμμετοχή της Γερμανίας σε πιθανή επέμβαση.

Στα όποια σχέδιά της πάντως, η Μέρκελ θα πρέπει να λάβει στα υπόψιν της τη γερμανική κοινή γνώμη. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γερμανία δείχνουν ότι το 74% των Γερμανών είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας τους σε πολεμική σύρραξη στη Συρία. Αν μην τι άλλο, πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσοστό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα