Ινδία: Η κυβέρνηση ζητά από το Twitter να κατεβάσει επικριτικές αναρτήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας

Ινδία
Ινδία AP

Η ινδική κυβέρνηση ζήτησε τη λογοκρισία κάποιων αναρτήσεων, ακόμα και πολιτικών, που επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την πανδημία.

Η ινδική κυβέρνηση ζήτησε από το Τwitter να κατεβάσει δεκάδες αναρτήσεις, μεταξύ των οποίων κάποιες που είχαν κάνει τοπικοί πολιτικοί, οι οποίες επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση της πανδημίας covid-19, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων έσπασε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παγκόσμιο ρεκόρ.

Το Twitter αφαίρεσε κάποια tweets έπειτα προσφυγή της ινδική κυβέρνησης στη δικαιοσύνη, δήλωσε ευπρόσωπος της εταιρείας χθες Σάββατο.

Η κυβέρνηση προσέφυγε δικαστικά για να ζητήσει τη λογοκρισία κάποιων αναρτήσεων, όπως αποκάλυψε το Τwitter στη βάση δεδομένων Lumen, που ανήκει στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Στην προσφυγή της ινδικής κυβέρνησης, που έγινε στις 23 Απριλίου, αναφέρονται 21 αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσά τους ήταν tweets του βουλευτή Ρεβνάθ Ρέντι, ενός υπουργού στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης με το όνομα Μολόι Γκατάκ και του κινηματογραφιστή Αβινάς Ντας.

“Όταν λαμβάνουμε ένα έγκυρο νομικό αίτημα, το εξετάζουμε τόσο βάσει των κανόνων του Twitter όσο και βάσει της τοπική νομοθεσίας”, εξήγησε η εκπρόσωπος του Twitter.

“Αν το περιεχόμενο παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, τότε αυτό αφαιρείται από την πλατφόρμα. Αν θεωρηθεί παράνομο βάσει της νομοθεσίας μιας χώρας, αλλά δεν παραβιάζει τους κανόνες του Twitter, τότε ενδέχεται να περιορίσουμε την πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο μόνο στην Ινδία”, σημείωσε η ίδια.

Τις πληροφορίες αυτές είχε μεταδώσει νωρίτερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος TechCrunch, ο οποίος ανέφερε ότι το Twitter δεν ήταν η μοναδική πλατφόρμα που επηρεάζεται από την εντολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ινδία είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, με έναν θάνατο να καταγράφεται στο Νέο Δελχί κάθε τέσσερα λεπτά. Το σύστημα υγείας της χώρας έχει καταρρεύσει, με ελλείψεις σε οξυγόνο και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας στην Ινδία έχουν αναφερθεί 16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού και και 192.311 θάνατοι από covid-19.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ινδία, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network