ΗΠΑ: Ακυρώθηκε η St.Patrick’s Day, προετοιμάζονται παράνομες γιορτές

ΗΠΑ: Ακυρώθηκε η St.Patrick’s Day, προετοιμάζονται παράνομες γιορτές

H ιδέα μιας παρέλασης όπου όλοι οι συμμετέχοντες πίνουν μπύρες, φοράνε στολές, χορεύουν και βρίσκονται στην απόλυτη ευθυμία, είναι εκτός της πραγματικότητας του κορονοϊού. Οι κάτοικοι της πόλης Σαβάνα, έχουν άλλη άποψη.

H Σαβάνα, ως μια πόλη της οποίας η ιστορία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εποχή της κυριαρχίας των Βρετανών αποικιοκρατών και με έντονο το ιρλανδικό στοιχείο στον πληθυσμό της, λατρεύει την Ημέρα του Αγίου Πατρίκιου. Οι παρελάσεις γεμίζουν τους δρόμους της πόλης με ανθισμένες μανόλιες και το κέφι ανάβει με την εμφάνιση χιλιάδων ατόμων κάθε φύλου και ηλικίας, ντυμένων στα πράσινα. Αυτή η εκκεντρική, βουτηγμένη στο αλκοόλ ατμόσφαιρα, αφορούσε τον κόσμο της πόλης πριν την εμφάνιση του κορονοϊού.

Η γιορτή ακυρώθηκε τόσο κατά την περασμένη χρονιά, όσο και φέτος, καθώς κρίθηκε εξαιρετικά επικίνδυνη για την μετάδοση του κορονοϊού. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους κατοίκους και τις ανώτατες αρχές πόλης να ανοίξουν τις πόρτες τους στον τουρισμό, σημειώνοντας ρεκόρ κρατήσεων σύμφωνα με το Associated Press και προετοιμάζοντας νέα events, στα όρια των σχετικών απαγορεύσεων.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μαρτινέλι, πρόεδρος του οργανισμό “Visit Savannah”, αποκάλυψε στο Associated Press πως τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν ήδη 90% πληρότητα για τις μέρες πριν και μετά την γιορτή και δικαιολόγησε αυτό το έντονο ενδιαφέρον στην κούραση του κόσμου από την πανδημία. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης ενός κτιριακού συγκροτήματος της περιοχής, το οποίο περιλαμβάνει ξενοδοχεία και χώρους διασκέδασης, προανήγγειλε τη διεξαγωγή ενός φεστιβάλ με μουσικά δρώμενα και εορταστικές εκδηλώσεις εμπνευσμένες από την St’ Patrick’s Day.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης, Βαν Τζόνσον, περιέγραψε τις προσπάθειες καταστρατήγησης των μέτρων απαγόρευσης συναθροίσεων ως “ένα χαστούκι στο πρόσωπο” όλων εκείνων που επιχειρούν να περιορίσουν τη διασπορά του ιού στην πόλη. Παραδέχτηκε επίσης, πως σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας, δεν μπορεί να επιβάλλει απαγορεύσεις σε εκδήλωση που δεν γίνεται σε δημόσιο χώρο όπως οι παρελάσεις, άρα τα χέρια του είναι “δεμένα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα