ΗΠΑ: Άλλαξαν σιωπηλά οι οδηγίες για τα τεστ – Δεν είναι απαραίτητα για επαφές κρουσμάτων

ΗΠΑ: Άλλαξαν σιωπηλά οι οδηγίες για τα τεστ – Δεν είναι απαραίτητα για επαφές κρουσμάτων
Τεστ για τον κορονοϊό στην Ουάσινγκτον AP

Ο οργανισμός δημόσιας υγείας των ΗΠΑ ενώ αναγνωρίζει ότι οι ασυμπτωματικοί μπορούν να διαδώσουν τον κορονοϊό, άλλαξε τις οδηγίες του και πλέον λέει ότι τεστ πρέπει να κάνουν μόνο όσοι έχουν συμπτώματα.

Σε τροποποίηση των οδηγιών για τα τεστ κορονοϊού χωρίς να υπάρξει γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό, προχώρησε ο οργανισμός δημόσιας υγείας των ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, τα άτομα που έχουν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 “δεν είναι απαραίτητο” να κάνουν τεστ, εφόσον δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα.

Μέχρι πρόσφατα, όπως αναφέρει το CNBC, το CDC υποστήριζε ότι οποιοσδήποτε με πρόσφατη ή ύποπτη έκθεση στον ιό έπρεπε να κάνει το τεστ, ακόμα κι αν δεν είχε συμπτώματα.

Τώρα, η οδηγία λέει ότι σε αυτήν την περίπτωση “δεν χρειάζεται απαραίτητα τεστ εκτός εάν είστε ευάλωτο άτομο ή ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης ή το κράτος ή οι τοπικοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σας προτείνουν να κάνετε”. Αφορά άτομα χωρίς συμπτώματα που ήταν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Η επικαιροποιημένη οδηγία του CDC εξακολουθεί να αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι μπορούν να μεταφέρουν και να διαδώσουν τον ιό, ακόμη και αν δεν έχουν συμπτώματα και αισθάνονται υγιείς. Στα σενάρια της πανδημίας του CDC, ο οργανισμός αναφέρει ότι η “τρέχουσα καλύτερη εκτίμησή του” είναι ότι έως και το 50% της εξάπλωσης του ιού συμβαίνει πριν οι ασθενείς αρχίσουν να εμφανίζουν συμπτώματα.

Η κίνηση αυτή γίνεται καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ είναι σε σταδιακή μείωση, μια τάση, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται εν μέρει στη μείωση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα