ΗΠΑ: Ένας 8χρονος άφησε κρυφά το χειρόγραφό του σε βιβλιοθήκη και έγινε “best seller”

Διαβάζεται σε 4'
ΗΠΑ: Ένας 8χρονος άφησε κρυφά το χειρόγραφό του σε βιβλιοθήκη και έγινε “best seller”
Βιβλία iStockphoto

Το θάρρος ενός 8χρονου αγοριού από το Άινταχο των ΗΠΑ τον “αποπλήρωσε” με τον καλύτερο τρόπο. Άφησε κρυφά το χειρόγραφο βιβλίο του σε ράφι βιβλιοθήκης και έγινε ανάρπαστο.

Η ιστορία ενός 8χρονου αγοριού από το Άινταχο των ΗΠΑ “διδάσκει” θάρρος ακόμη και στους ενήλικες. Ο Dillon Helbig, μαθητής της δευτέρας τάξης, έγραψε για μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια στις σελίδες ενός σημειωματάριου με κόκκινο εξώφυλλο και την εικονογράφησε με χρωματιστά μολύβια.

Μέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Παράρτημα Lake Hazel της Ada Community Library στο Boise με τη γιαγιά του, κράτησε το βιβλίο -81 σελίδων- στο στήθος του και πέρασε από τους βιβλιοθηκονόμους.

Στη συνέχεια, εν αγνοία της γιαγιάς του, ο 8χρονος άφησε κρυφά το βιβλίο σε ένα ράφι με άλλα παιδικά μυθιστορήματα. Κανείς δεν τον είδε να το κάνει και μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε ” άτακτη” αυτή την κίνησή του.

Αργότερα ομολόγησε στη μητέρα του ότι έκρυψε το βιβλίο του στις στοίβες και το άφησε εκεί, απαρατήρητο. Όταν όμως επέστρεψαν περίπου δύο μέρες αργότερα, στο σημείο που το είχε αφήσει, αυτό έλειπε. Η μητέρα του τηλεφώνησε στη βιβλιοθήκη για να ρωτήσει αν κάποιος το είχε βρει, ώστε να μην το πετάξουν, γράφει το washingtonpost.com.

Το βιβλίο, με τίτλο “Οι χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Dillon Helbig (The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis), που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Dillon περιγράφει τις περιπέτειές του, με το αστέρι του χριστουγεννιάτικου δέντρου να εκρήγνυται και άλλες διασκεδαστικές ιστορίες. Ιστορίες τις οποίες το προσωπικό της βιβλιοθήκης που βρήκε το βιβλίο και το διάβασε, βρήκε πολύ διασκεδαστικές.

Το βιβλίο του 8χρονου washingtonpost.com

Μάλιστα, ο διευθυντής της βιβλιοθήκης είπε ότι έμεινες έκπληκτος με την τολμηρή κίνηση του Dillon.

“Ήταν μια ύπουλη πράξη”, είπε ο διευθυντής γελώντας. Αλλά το βιβλίο του Dillon “ήταν προφανώς πολύ ιδιαίτερο για να σκεφτούμε να το ξεφορτωθούμε”.

Ο διευθυντής της βιβλιοθήκες το διάβασε στον 6χρονο γιο του και οι εντυπώσεις που του άφησε ήταν πολύ καλές. Μάλιστα, είπε ότι ήταν από τα πιο αστεία βιβλία που του είχαν διαβάσει ποτέ.

“Ο Dillon είναι γενναιόδωρος τύπος και με αυτοπεποίθηση. Ήθελε να μοιραστεί την ιστορία του”, είπε ο διευθυντής, ενώ πρόσθεσε: “Δεν νομίζω ότι είναι θέμα αυτοπροβολής. Απλώς ήθελε και άλλοι άνθρωποι να μπορούν να απολαύσουν την ιστορία του. Επισκέπτεται πολύ συχνά τη βιβλιοθήκη, άρα ξέρει πώς μοιράζονται τα βιβλία”.

Οι βιβλιοθηκονόμοι του προσωπικού που διάβασαν το βιβλίο του Dillon συμφώνησαν ότι, όσο άτυπο και αντισυμβατικό κι αν ήταν, το βιβλίο πληρούσε τα κριτήρια επιλογής για τη συλλογή καθώς ήταν μια ιστορία υψηλής ποιότητας που ήταν διασκεδαστική. Έτσι, ο διευθυντής της βιβλιοθήκης ζήτησε από τη μητέρα του 8χρονου άδεια να επικολλήσει έναν γραμμικό κώδικα στο βιβλίο και να τον προσθέσει επίσημα στη συλλογή της βιβλιοθήκης.

Οι γονείς του είπαν με ενθουσιασμό ναι, και το βιβλίο είναι πλέον μέρος της ενότητας graphic-novel για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η βιβλιοθήκη μάλιστα έδωσε στον Dillon το πρώτο της βραβείο Whoodini για τον καλύτερο νέο μυθιστοριογράφο, μια κατηγορία που δημιούργησαν για αυτόν, που πήρε το όνομά της από τη μασκότ της κουκουβάγιας της βιβλιοθήκης.

“Η φαντασία του “τρέχει” συνεχώς και είναι ένα πολύ δημιουργικό αγοράκι”, είπε η μητέρα του 8χρονου. “Απλώς σκέφτεται αυτές τις καταπληκτικές ιστορίες και περιπέτειες και εμείς απλώς ακολουθούμε”.

Το θάρρος του τον αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο, το μοναδικό αντίτυπο του “The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis” έχει γίνει περιζήτητο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα