ΗΠΑ: Η Ρωσία κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία

ΗΠΑ: Η Ρωσία κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία

Με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία με στόχο μετριοπαθείς ομάδες, η Ρωσία κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Η Μόσχα έχει προτείνει στην Ουάσινγκτον άμεσες στρατιωτικές επαφές σχετικά με τη στρατιωτική της επιχείρηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

Η Ρωσία κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία έχοντας ως στόχο τη μετριοπαθή αντιπολίτευση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ, λέγοντας ότι η προσπάθεια της Μόσχας να ενισχύσει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ είναι σα να ανεβαίνει σε ένα πλοίο που βουλιάζει.

"Με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία με στόχο μετριοπαθείς ομάδες, η Ρωσία κλιμακώνει τον εμφύλιο πόλεμο", δήλωσε ο Κάρτερ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ισπανία.

Η Ρωσία έχει προτείνει στις ΗΠΑ τη διεξαγωγή άμεσων στρατιωτικών επαφών για τη στρατιωτική της επιχείρηση στη Συρία στο εγγύτατο μέλλον, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ρωσία προτίθεται εξάλλου να έχει επαφές με τον αντιπολιτευόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό, πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ σημείωσε επίσης σχετικά με το Ιράκ, ότι η Βαγδάτη δεν ζήτησε επισήμως από τη Ρωσία να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στο έδαφός της για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Το ίδιο είχε δηλώσει νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. "Δεν έχω πληροφορίες για κάτι τέτοιο. Δυστυχώς δεν ξέρω και δεν μπορώ να σας πω κάτι", είπε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ Αμπάντι δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 ότι θα χαιρέτιζε μια ρωσική αεροπορική υποστήριξη στο Ιράκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

SHARE:

24Media Network