ΗΠΑ: Οι πολίτες στηρίζουν την παραμονή στο σπίτι, ενάντια στη βούληση του Τραμπ

Σχεδόν άδειοι οι δρόμοι της Νέας Υόρκης, που έχει 'χτυπηθεί' ανελέητα από την πανδημία του κορονοϊού. (AP Photo/Ted Shaffrey)
Σχεδόν άδειοι οι δρόμοι της Νέας Υόρκης, που έχει 'χτυπηθεί' ανελέητα από την πανδημία του κορονοϊού. AP

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, ποσοστό της τάξης του 72% των Αμερικανών υποστηρίζει την παραμονή στο σπίτι στη διάρκεια της πανδημίας, παρά τις συνέπειες που υπάρχουν για την οικονομία.

Διακομματική πλειοψηφία των Αμερικανών δήλωσε ότι επιθυμεί την παραμονή στο σπίτι, ώστε να προστατευτεί από τον κορονοϊό, παρά τις συνέπειες που υπάρχουν για την οικονομία, σύμφωνα με δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos). Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε και μία μείωση της αποδοχής των χειρισμών του Τραμπ για την πανδημία.

Η δημοσκόπηση αυτή, δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη και έδειξε ότι μόνο μία μειοψηφία των Αμερικανών συμφωνεί με τις διαμαρτυρίες κατά των πρωτοβουλιών κοινωνικού περιορισμού.

ADVERTISING

Συνολικά, στην παναμερικανική διαδικτυακή δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 15-21 Απριλίου, το 72% των ενηλίκων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους «μέχρι οι γιατροί και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας να πουν ότι η κατάσταση είναι ασφαλής».

Στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνονται ποσοστά 88% των Δημοκρατικών, 55% των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και 7 στους 10 ανεξάρτητους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network