Υπόθεση Ναβάλνι: Το Παρίσι αναβάλλει το γαλλορωσικό Συμβούλιο συνεργασίας για την ασφάλεια

Υπόθεση Ναβάλνι: Το Παρίσι αναβάλλει το γαλλορωσικό Συμβούλιο συνεργασίας για την ασφάλεια
Αλεξέι Ναβάλνι AP

Λόγω του περιστατικού με τον δηλητηριασμό του Αλεξέι Ναβάλνι, η Γαλλία αναβάλλει τις διμερείς συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας.

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει τις διμερείς συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, που είχαν προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι.

Η γαλλορωσική συνάντηση αναβάλλεται λόγω της έντασης που έχει σχέση με τη δηλητηρίαση του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

“Υπό τις παρούσες συνθήκες και έπειτα από συνομιλία με τις ρωσικές αρχές, αποφασίστηκε να αναβάλουμε τη συνεδρίαση του γαλλορωσικού Συμβουλίου συνεργασίας σε θέματα ασφαλείας σε μεταγενέστερη ημερομηνία”, δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ανιές φον ντερ Μιλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η προηγούμενη συνάντηση “2+2” (Εξωτερικών και Άμυνας) μεταξύ του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, της Φλοράνς Παρλί, του Σεργκέι Λαβρόφ και του Σεργκέι Σόιγκου τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Μόσχα εκκίνησε έναν “στρατηγικό διάλογο” έπειτα από πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους εκτιμώντας ότι η Ρωσία είχε στρέψει πολύ το βλέμμα προς την Κίνα, είχε επιδιώξει τότε αυτή την προσέγγιση σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα χαλάρωσης στην Ευρώπη και να διευθετηθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, με φόντο έναν νέο ψυχρό πόλεμο με τη Μόσχα.

Ο διάλογος, με παραδοχή της ίδιας της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί, δεν απέδωσε επί του παρόντος “χειροπιαστά αποτελέσματα”.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Μακρόν στη Μόσχα τις προσεχείς εβδομάδες μπορεί επίσης να επανεκτιμηθεί λόγω της υπόθεσης Ναβάλνι. “Όλα είναι δυνατά”, δηλώνει γαλλική διπλωματική πηγή.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα