Ιράν - Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων

Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στο Ιράν
Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στο Ιράν AP

Οι αρχές έχουν κλείσει από το Σάββατο τζαμιά, σχολεία, πανεπιστήμια, κινηματογράφους, μουσεία, γυμναστήρια και καφέ, για να εμποδίσουν τη διασπορά της επιδημίας.

Ο νέος κορονοϊός έχει προκαλέσει 235 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο στο Ιράν, σημειώνοντας ξανά το ημερήσιο ρεκόρ που είχε η χώρα στα τέλη Ιουλίου, και τρεις ημέρες μετά την επαναφορά στην Τεχεράνη των περιοριστικών μέτρων κατά της νόσου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Η Ιρανική Δημοκρατία, η οποία δήλωσε τα πρώτα της θύματα της Covid-19 τον Φεβρουάριο, είναι μακράν η πλέον πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή.

Αυτό το ημερήσιο ρεκόρ θνησιμότητας --235- νεκροί -- είχε καταγραφεί στις 28 Ιουλίου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται στο εξής σε 27.192 στο Ιράν, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.

Η κατάσταση παραμένει "ανησυχητική" στην Τεχεράνη, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι αρχές έχουν κλείσει από το Σάββατο έως την προσεχή Παρασκευή τζαμιά, σχολεία, πανεπιστήμια, κινηματογράφους, μουσεία, στάδια, αίθουσες εκδηλώσεων, γυμναστήρια, πισίνες, ζωολογικούς κήπους και καφέ, για να εμποδίσει τη διασπορά της επιδημίας στην ιρανική πρωτεύουσα.

"Οι πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και συνεδριάσεις" καθώς και οι μεγάλες προσευχές της Παρασκευής απαγορεύτηκαν επίσης στην πρωτεύουσα για την ίδια περίοδο.

Η Λαρί μίλησε για ένα ρεκόρ κρουσμάτων με 3.902 νέες μολύνσεις στη χώρα, που αυξάνει σε 475.674 τον συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από τον ιό. Το προηγούμενο ήταν την Πέμπτη (3.825 κρούσματα).

Προκειμένου να περιορίσει τον νέο κορονοϊό, το Ιράν επέβαλε περιορισμούς - χωρίς ποτέ να επιβάλει γενικευμένη καραντίνα - οι οποίοι άρθηκαν αρκετά γρήγορα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μετά την επαναφορά το 2018 των σκληρών αμερικανικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί ζήτησε το Σάββατο τη θέσπιση "αυστηρών" προστίμων και κυρώσεων για όσους δεν τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ιράν
SHARE: