Ιρλανδία: Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά

Ιρλανδία: Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι αποτελεσματικά
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπροστά από τη σημαία της Ιρλανδίας shutterstock

Ισχυρές πρώιμες αποδείξεις ότι τα εμβόλια κατά της covid-19 έχουν αποτέλεσμα, αναφέρουν οι αξιωματούχοι υγείας στην Ιρλανδία.

Η Ιρλανδία αρχίζει να βλέπει ισχυρές πρώιμες αποδείξεις ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού προστατεύουν από την νόσο, μετά τους εμβολιασμούς εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τροφίμων οίκων ευγηρίας, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι υγείας.

Η Ιρλανδία έχει εμβολιάσει περίπου 360.000 κατοίκους της χώρας των 4,9 εκατομμυρίων, μέχρι σήμερα εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, τροφίμους οίκων ευγηρίας και πιο πρόσφατα άτομα άνω των 85 ετών. Πάνω από 133.000 από αυτούς έχουν λάβει και τη δεύτερη από τις δύο δόσεις των εμβολίων.

Οι αξιωματούχοι επεσήμαναν μια απότομη πτώση του αριθμού μολύνσεων από Covid-19 στις τάξεις των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, λιγότερο από 300 την περασμένη εβδομάδα, από σχεδόν 1.400 την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Παράλληλα καταγράφηκαν λιγότερα από 200 κρούσματα σε οίκους ευγηρίας την περασμένη εβδομάδα έναντι 1.250 πριν από τρεις εβδομάδες, ενώ ο αριθμός θανάτων της Covid-19 σε νοσοκομεία και οίκους φροντίδας μειώνεται πιο γρήγορα από οπουδήποτε αλλού, αφού η χώρα τον περασμένο μήνα υπέφερε από το πιο θανατηφόρο κύμα της πανδημίας που έχει βιώσει μέχρι σήμερα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 14 ημέρες μειώθηκε σε 226 από 1.500 πριν από λιγότερο από έξι εβδομάδες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα