Ισημερινός: "Τσουχτερό" πρόστιμο για οδηγό λεωφορείου - Πάτησε προστατευόμενη χελώνα

Πρόστιμο για οδηγό λεωφορείου στον Ισημερινό επειδή πάτησε χελώνα που απειλείται με εξαφάνιση
Πρόστιμο για οδηγό λεωφορείου στον Ισημερινό επειδή πάτησε χελώνα που απειλείται με εξαφάνιση TWITTER

Πρόστιμο ύψους 11.347 δολαρίων επιβλήθηκε στον οδηγό, καθώς τραυμάτισε χελώνα που ανήκει σε προστατευόμενο είδος, απειλούμενο υπό εξαφάνιση,

Οδηγός τουριστικού λεωφορείου καταδικάστηκε σε βαρύ πρόστιμο επειδή πάτησε μια χελώνα στα νησιά Γκαλαπάγκος, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές προστασίας του περιβάλλοντος στο αρχιπέλαγος αυτό του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα "να καταστραφεί μερικώς το καβούκι μιας θηλυκής χελώνας του είδους Chelonoidis porteri", διευκρίνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Πάρκο των Γκαλαπάγκος (PNG).

Καθώς το θύμα ανήκει σε προστατευόμενο είδος, το οποίο απειλείται με εξαφάνιση, στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο 11.347,20 δολαρίων (περίπου 10.300 ευρώ), πρόσθεσε το PNG.

Τα νησιά Γκαλαπάγκος βρίσκονται 1.000 χιλιόμετρα ανοιχτά του Ισημερινού και συνιστούν ένα μοναδικό φυσικό καταφύγιο. Δεκάδες είδη είναι ενδημικά στα νησιά αυτά και η μελέτη τους χρησίμευσε στον Άγγλο φυσιοδίφη Κάρολο Δαρβίνο να αναπτύξει τη γνωστή θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών.

SHARE:

24Media Network