Ισπανία: Επεισόδια σε διαδήλωση ακροδεξιών στη Βαρκελώνη - Πέντε τραυματίες

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στη Βαρκελώνη κατά τη διαδήλωση ακροδεξιών του κόμματος Vox
Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στη Βαρκελώνη κατά τη διαδήλωση ακροδεξιών του κόμματος Vox AP

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από το κόμμα Vox, που τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και το οποίο φαίνεται ότι θα μπει στο ισπανικό κοινοβούλιο στις εκλογές της 28ης Απριλίου.

Ταραχές ξέσπασαν το Σάββατο στη Βαρκελώνη, τέσσερις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης της ακροδεξιάς και μιας αντιδιαδήλωσης αυτονομιστών της Καταλονίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και αστυνομικές πηγές, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις.

ADVERTISING

Το ακροδεξιό κόμμα Vox, που τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, είχε οργανώσει διαδήλωση στην Πλάθα δ' Εσπάνια για "να υπερασπιστεί μέχρι τέλους της ενωμένη Ισπανία", όπως δήλωσε ο επικεφαλής του, Σαντιάγο Αμπασκάλ. Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν περίπου 5.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ταυτόχρονα, πολλά ριζοσπαστικά, αριστερά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να διαδηλώσουν "κατά του φασισμού". Όταν οι περίπου 300 συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να πλησιάσουν στη διαδήλωση του Vox, εμποδίστηκαν από την αστυνομία και έστησαν αυτοσχέδια οδοφράγματα, ενώ πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν επίσης στους αστυνομικούς, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και μπουκάλια.

Την ίδια ώρα, ο Αμπασκάλ, ενώπιον των οπαδών του δήλωνε ότι "η Ισπανία δεν θα ανεχθεί να την καταστρέφουν". "Δεν θα αποδεχθούμε παρά μόνο την ήττα και τη συνθηκολόγηση του αποσχιστικού" κινήματος, πρόσθεσε ο ηγέτης της ακροδεξιάς που φιλοδοξεί να μπει στο ισπανικό κοινοβούλιο στις εκλογές της 28ης Απριλίου αλλά και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στις εκλογές του Μαΐου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισπανία: Αποκαλύψεις για το εγκληματικό παρελθόν στελεχών του ακροδεξιού Vox

Καλπάζει προς τη νίκη ο Σάντσεθ, πολύ ψηλά το ακροδεξιό Vox

SHARE:

24Media Network