Ισπανία: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση όλων των εποχών στην ανεργία

Ισπανία: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση όλων των εποχών στην ανεργία
Σερβιτόρος φορώντας μάσκα προσώπου στην Ισπανία AP

Τα μέτρα της κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ για την ανεργία φαίνεται ότι αποδίδουν καρπούς αφού, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, η επίδοση του Μαϊου ήταν η καλύτερη όλων των εποχών.

Η Ισπανία σημείωσε τον Μάιο τη μεγαλύτερη μηναία πτώση που έχει καταγράψει ποτέ στον αριθμό των ανέργων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας, σηματοδοτώντας τον τρίτο μήνα μείωσης της ανεργίας καθώς η χαλάρωση των περιορισμών της COVID-19 έδωσε ώθηση στην οικονομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα στοιχεία από το υπουργείο έδειξαν ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε κατά 3,31% τον Μάιο από τον προηγούμενο μήνα, με 3,78 εκατ. ανθρώπους να μένουν χωρίς δουλειά.

Σε ετήσια βάση, υπήρχαν 1,98% λιγότεροι άνθρωποι χωρίς εργασία σε σχέση με τον περασμένο Μάιο.

Όλοι οι οικονομικοί κλάδοι και όλες οι περιφέρειες της Ισπανίας ανακοίνωσαν χαμηλότερη ανεργία, με τον τομέα υπηρεσιών, που έχει πληγεί σημαντικά, να αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο μέρος της μείωσης.

Ο Μάιος είναι παραδοσιακά ένας καλός μήνας για την ισπανική αγορά εργασίας, με πολλές εταιρίες να προσλαμβάνουν προσωπικό ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα