Ισπανία: Μεγάλη έρευνα της Καθολικής Εκκλησίας για σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 1200 παιδιών

Ισπανία: Μεγάλη έρευνα της Καθολικής Εκκλησίας για σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 1200 παιδιών
istockphoto

Μια μεγάλη έρευνα για σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων- ίσως και χιλιάδων - παιδιών αντιμετωπίζει η Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα της El Pais.

Η Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα έπειτα από αποκαλύψεις για την σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών από μέλη του κλήρου πριν από 80 χρόνια, τις οποίες έφερε στο φως η εφημερίδα El Pais.

Η έρευνα θα εξετάσει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να διέπραξαν 251 ιερείς και ορισμένα κοσμικά πρόσωπα από θρησκευτικές οργανώσεις.

Αν και δεν δημοσιεύτηκαν πλήρως τα ευρήματα της τριετούς έρευνας που διενήργησε η El Pais για το θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ανταποκριτής της παρέδωσε έναν φάκελο 385 σελίδων στον πάπα Φραγκίσκο στις 2 Δεκεμβρίου καθώς η παπική συνοδεία και δημοσιογράφοι πετούσαν από την Ρώμη για την Κύπρο.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι τουλάχιστον 1.237, αλλά μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι και χιλιάδες, γράφει η εφημερίδα.

Οι καταγγελίες αφορούν 31 θρησκευτικά τάγματα και 31 από τις περίπου 70 επισκοπές της χώρας με την παλαιότερη υπόθεση να αφορά το 1942 και την πιο πρόσφατη το 2018.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η έρευνα θα διενεργηθεί από την σύνοδο των ισπανών επισκόπων, της οποίας ηγείται ο καρδινάλιος Χουάν Χοσέ Ομέγια, ο αρχιεπίσκοπος της Βαρκελώνης.

Αξιωματούχοι από την σύνοδο των επισκόπων δεν ήταν σήμερα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το ίδιο και κάποιος εκπρόσωπος του Βατικανού.

Τον Νοέμβριο ο πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που συνέβαλαν στην αποκάλυψη των σκανδάλων εξουαλικής κακοποίησης με θύτες κληρικούς, τα οποία αρχικά είχε προσπαθήσει να καλύψει η Καθολική Εκκλησία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα