Ισπανία: Ζόφος στην πόλη Νακέρα – Ο δήμαρχος του Vox απαγόρευσε τις σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Ισπανία: Ζόφος στην πόλη Νακέρα – Ο δήμαρχος του Vox απαγόρευσε τις σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
Rainbow flag, η σημαία των ΛΟΑΤΚΙ+ Getty Images/iStockphoto

Ο ακροδεξιός και προσκείμενος στο VOX δήμαρχος απαγόρευσε τις σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ως ένα από τα πρώτα μέτρα της θητείας του.

Μία από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε ο νέος δήμαρχος του ακροδεξιού κόμματος Vox της μικρής ισπανικής πόλης Νακέρα ήταν να απαγορεύσει σημαίες με το ουράνιο τόξο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Το Vox βγήκε πρώτο στις πρόσφατες τοπικές εκλογές στη Νακέρα, μια πόλη στην ανατολική Ισπανία 6.000 κατοίκων, που βρίσκεται περίπου 30 χλμ βόρεια της Βαλένθια, αλλά ο υποψήφιος του κόμματος, ο Ιβάν Εξποσίτο, χρειάστηκε να κάνει συμφωνία με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) για να γίνει δήμαρχος, καθώς το ακροδεξιό κόμμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Οπως αναφέρειο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, που δημοσιεύτηκε στην τοπική σελίδα του Vox στο Facebook τη Δευτέρα, καθορίζει μια σειρά πολιτικών που ο δήμαρχος και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας τους. Μια από αυτές τις πολιτικές ήταν η απαγόρευση της ανάρτησης της σημαίας ΛΟΑΤΚΙ+ σε δημόσια κτίρια.

Περιελάμβανε επίσης δεσμεύσεις για μείωση φόρων και γραφειοκρατίας, πάγωμα κεφαλαίων για αυτονομιστικές ή φιλοκαταλανικές οργανώσεις και μετονομασία εκστρατειών κατά της έμφυλης βίας σε «εκστρατείες ενάντια σε κάθε βία».

Η Ισπανία θα διεξαγάγει πρόωρες γενικές εκλογές στις 23 Ιουλίου και η συμφωνία μεταξύ του PP και του Vox στη Νακέρα, όπως και παρόμοιες συμφωνίες σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, υπογραμμίζει μια τάση προς την δεξιά από το PP σε ζητήματα «πολέμου κουλτούρας» που εστιάζει το Vox, όπως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, ο φεμινισμός, η μετανάστευση ή ο τοπικισμός.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Νακέρα, που ήρθε δεύτερο στις εκλογές, διαμαρτυρήθηκε για την απαγόρευση αναρτώντας μια σημαία με το ουράνιο τόξο στον λογαριασμό του στο twitter και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να κρεμάσουν τη σημαία από τα παράθυρα, τα μπαλκόνια ή τις βεράντες τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα