Ιστορικές στιγμές: Ο Ομπάμα θα μιλήσει στο λαό της Κούβας

Democratic presidential hopeful, Sen. Barack Obama, D-Ill., speaks at Cuban Independence Day Celebration in Mami, Fla., Friday, May 23, 2008.  (AP Photo/Chris Carlson)
Democratic presidential hopeful, Sen. Barack Obama, D-Ill., speaks at Cuban Independence Day Celebration in Mami, Fla., Friday, May 23, 2008. (AP Photo/Chris Carlson) AP

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα μιλήσει στο λαό της Κούβας κατά την ιστορική του επίσκεψη στις 21-22 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει στο λαό της Κούβας κατά την δεύτερη και τελευταία μέρα της επίσκεψής του στο νησί τη Τρίτη, και η κυβέρνηση της Κούβας δεν έχει δείξει αντίθεση στην μετάδοση της ομιλίας, είπαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου χθες.

Ο Ομπάμα και ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου μετά τις συναντήσεις τους, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί η μορφή της ακόμα, σύμφωνα με τον βοηθό σύμβουλο του προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας Μπεν Ρόουντς, που μίλησε σε δημοσιογράφους μέσω τηλεφωνικής διάσκεψης.

Η επίσκεψη στις 21-22 Μαρτίου είναι ιστορική, καθώς αποτελεί την πρώτη φορά μετά από 88 χρόνια που Αμερικανός πρόεδρος επισκέπτεται επίσημα την Κούβα.

SHARE:

24Media Network