Ιταλία: Αναβάλλεται το καρναβάλι – Κλειστά σχολεία και καφέ λόγω κοροναϊού

Ιταλία: Αναβάλλεται το καρναβάλι – Κλειστά σχολεία και καφέ λόγω κοροναϊού
Μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό AP

Αναβάλλονται οι εορτασμοί για το καρναβάλι στην κωμόπολη όπου ζούσαν τρεις από τους έξι Ιταλούς που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Κλειστά επίσης σχολεία και καφέ μπαρ.

Στην κωμόπολη Καστιλιόνε Ντ΄’Αντα όπου ζούσαν τρεις από τους έξι Ιταλούς που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν τους εορτασμούς για το καρναβάλι.

Τα σχολεία και τα καφέ μπαρ της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Καστιλιόνε Ντ΄’Αντα και του διπλανού χωριού Κοντόνιο, στη Λομβαρδία, ζήτησαν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αυστηρά και μόνο στις απολύτως απαραίτητες.

Επίσης απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους, σε περίπτωση που παρουσιάσουν δύσπνοια ή πυρετό να μην μεταβούν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να καλέσουν την δωρεάν ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση.

Η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας την ώρα αυτή προσπαθεί να εντοπίσει ένα κατάλληλο κτίριο για να μπορέσουν να τεθούν σε προσωρινή απομόνωση περίπου διακόσιοι πενήντα άνθρωποι, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους έξι ασθενείς.

Οι Ιταλοί επιστήμονες, τέλος, τονίζουν ότι από σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα φάση, από την στιγμή που και οι έξι νέοι ασθενείς δεν είχαν επισκεφθεί την Κίνα αλλά όπως όλα δείχνουν μολύνθηκαν από τον ιό στην Ιταλία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα