Ιταλία: Επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση σ' όλη την επικράτεια

A woman wearing a face mask passes by a mural featuring William Hanna and Joseph Barbera' s characters Tom & Jerry mentioning the safe distance to be held from each other - "One meter" - in Rome, Friday, May 15, 2020. Italy is slowly reopening after the lockdown to prevent further spreading of COVID-19.  (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Γυναίκα με μάσκα στην Ιταλία (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) AP

Σπουδαία ημέρα για την Ιταλία αφού οι αρχές επέτρεψαν την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών σ' όλην την επικράτεια της χώρας.

Η Ιταλία επιτρέπει και πάλι από την Τετάρτη την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών στην επικράτειά της.

Οι αντιρρήσεις πολλών περιφερειών του Νότου (στις οποίες έχουν καταγραφεί λιγότερα κρούσματα κορονοϊού) τελικά κάμφθηκαν με την δυνατότητα καταγραφής των «εγχώριων τουριστών» και εργαζομένων που φθάνουν από τις βόρειες περιοχές της χώρας.

Αρχικά η Σαρδηνία, η Σικελία και η Καμπανία είχαν ζητήσει την υιοθέτηση «υγειονομικού διαβατηρίου», αλλά η κυβέρνηση Κόντε απάντησε ότι η έγκρισή του θα παραβίαζε την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της προσωπικής ζωής των πολιτών.

«Η σημερινή είναι μια σημαντική κατάκτηση. Τα καταφέραμε, με τη θυσία όλων, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα θύματα, και τους γιατρούς και νοσοκόμους οι οποίοι εργάστηκαν με εντυπωσιακό, απίστευτο τρόπο», τόνισε ο Ιταλός υπουργός αρμόδιος για περιφερειακά θέματα, Φραντσέσκο Μπότσια.

Από την Τετάρτη, κατά συνέπεια, ξεκινά η λεγόμενη «φάση τρία»: παραμένει υποχρεωτική η τήρηση απόστασης ασφαλείας ενός μέτρου σε καφέ και εστιατόρια, οκτώ μέτρων στις οργανωμένες παραλίες, ανάμεσα στην μια ομπρέλα θαλάσσης και στην άλλη, ενώ στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα αποδειχθεί βασικής σημασίας η ικανότητα των διαφόρων περιφερειών της χώρας να εντοπίζουν άμεσα τυχόν νέες εστίες μετάδοσης του ιού και τα νέα κρούσματα. Στα τραίνα υψηλής ταχύτητας που συνδέουν τον Βορρά με τον Νότο της χώρας, υπεύθυνοι θερμομετρούν τους επιβάτες. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες δημιουργήθηκαν ουρές στους αυτοκινητόδρομους και στα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ιταλία
SHARE:

24Media Network