Ιταλία: Το ΔΝΤ ζητά ανάπτυξη από την κυβέρνηση Ρέντσι

Ιταλία: Το ΔΝΤ ζητά ανάπτυξη από την κυβέρνηση Ρέντσι

Ανάπτυξη ζητά το ΔΝΤ από την Ιταλία, σύμφωνα με την σημερινή συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι συναντήθηκε σήμερα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του  ιταλικού Τύπου,  που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, η επικεφαλής του ΔΝΤ κατά την συνομιλία της με τον Ιταλό πρωθυπουργό στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της οικονομικής ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, αναφέρει ότι ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας με στενούς του συνεργάτες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπογράμμισε ότι "αφού και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - το οποίο δεν είναι, ακριβώς, μια τοπική οργάνωση του κομμουνιστικού κόμματος στην Ουάσιγκτον - ζητά από την Ευρώπη να επενδύσει στην ανάπτυξη, οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να αρχίσουν να θέτουν στον ίδιο τους τον εαυτό κάποια ερωτήματα".

Μεταξύ άλλων, η ατζέντα της σημερινής συνάντησης περιελάμβανε, ακριβώς, τις ευρωπαϊκές στρατηγικές για την ανάπτυξη και τη ενίσχυση των επενδύσεων. "Δυο σημεία τα οποία ήταν κεντρικής σημασίας, κατά την διάρκεια του ιταλικού εξαμήνου προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο και ολοκληρώνεται σε τρεις εβδομάδες", όπως αναφέρουν πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network