Ιταλία: Υποχώρηση της πανδημίας – Μέχρι τον Σεπτέμβριο η ανοσία της αγέλης

Ιταλία: Υποχώρηση της πανδημίας – Μέχρι τον Σεπτέμβριο η ανοσία της αγέλης
Κάτοικοι της Ρώμης περπατούν με μάσκα Shutterstock

Τεράστια βελτίωση σημειώνει η Ιταλία. Τα θετικά τεστ στην Covid-19 είναι μόνον 0,6%. Αναμένεται να επιτευχθεί ο στόχος της ανοσίας της αγέλης τον Σεπτέμβριο.

Την Τρίτη (15/6) καταγράφηκαν στην Ιταλία 1.255 κρούσματα κορονοϊού και 63 θάνατοι. Παράλληλα, συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 212.112 διαγνωστικά τεστ, το 0,6% από τα οποία ήταν θετικό στον κορονοϊό. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Δευτέρα (14/6) τα περιστατικά ήταν 907, με 36 νεκρούς.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 32 λιγότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 132 λιγότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σικελία (200), ενώ ακολουθούν η Λομβαρδία (182) και η Απουλία (169) με πρωτεύουσα το Μπάρι.

Στο μεταξύ, ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα επιτευχθεί όντως ο στόχος του εμβολιασμού του 80% του πληθυσμού της χώρας. Με την εξασφάλιση, κατά συνέπεια, και της ανοσίας της αγέλης.

Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων τόνισε, επίσης, ότι ο λεγόμενος «μεικτός εμβολιασμός» (πρώτη δόση με Astrazeneca και δεύτερη με Pfizer ή Μοderna) είναι ασφαλής, και μάλιστα ότι βάσει ορισμένων μελετών, η προστασία που παρέχει είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Η περιφέρεια της Καμπανίας, η οποία μέχρι χθες επέμενε ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε «μεικτούς εμβολιασμούς», έκανε γνωστό πριν από λίγο ότι θα εφαρμόσει τις οδηγίες της κυβέρνησης Ντράγκι. Και στη Λομβαρδία (με πρωτεύουσα το Μιλάνο), οι ενδοιασμοί σχετικά με τον «μεικτό εμβολιασμό» έχουν περιοριστεί σημαντικά και επαναπρογραμματίζεται το σύνολο των χορηγήσεων, βάσει των τελευταίων αποφάσεων του υπουργείου Υγείας της Ρώμης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα