Κακοκαιρία στην Τουρκία: Παρέλυσε η χώρα από τις χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία στην Τουρκία
Κακοκαιρία στην Τουρκία 2022 EMRAH GUREL/AP PHOTO

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Τουρκία με πολικές θερμοκρασίες και σφοδρές χιονοπτώσεις. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν. Κλειστά μέχρι τη Δευτέρα σχολεία και Πανεπιστήμια. Προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Η Κωνσταντινούπολη είχε παραλύσει σήμερα το πρωί λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που συνεχίζει να πλήττει την τουρκική πόλη, με την κυκλοφορία των λεωφορείων να έχει σταματήσει, περισσότερες από 200 πτήσεις να έχουν ακυρωθεί και τα σχολεία να έχουν κλείσει.

Η εταιρία Turkish Airlines αναγκάστηκε να ακυρώσει σήμερα 180 πτήσεις, 162 πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και 18 από το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν.

ADVERTISING

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει να ακυρώσει και άλλες πτήσεις αύριο Σάββατο, καθώς οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστούν ως την Κυριακή.

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Pegasus ανέφερε στον ιστότοπό της ότι περίπου 30 εσωτερικές πτήσεις της θα ακυρωθούν σήμερα.

Τα λεωφορεία, τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην Κωνσταντινούπολη, οι περισσότεροι οδικοί άξονες της οποίας είναι καλυμμένοι από το χιόνι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης της πόλης ζήτησε επίσης από τους οδηγούς να αποφεύγουν τις "μη απαραίτητες" μετακινήσεις.

Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα πανεπιστήμια, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους χθες Πέμπτη, θα παραμείνουν κλειστά ως τη Δευτέρα, ενώ τα εμπορικά κέντρα θα λειτουργήσουν από τις 12:00 ως τις 19:00 σήμερα.

Εκπρόσωπος της IGA, της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, του πιο πολυσύχναστου της Ευρώπης το 2021, επεσήμανε ότι παραμένει ανοικτό σήμερα, εκτιμώντας ότι περίπου 770 πτήσεις αναμένονται σε αυτό, έναντι σχεδόν 1.000 που καταγράφονται κατά μέσο όρο καθημερινά.

Στα τέλη Ιανουαρίου το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αναγκάστηκε να αναστείλει τη λειτουργία του για δύο ημέρες λόγω της χιονόπτωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Κακοκαιρία, χιόνια, Σχολεία, Αερομεταφορές
SHARE:

24Media Network