Ο Γάλλος μεγάλος αδερφός

Ο Γάλλος μεγάλος αδερφός

Ένα τεράστιο δίκτυο με κάμερες ασφαλείας θα δημιουργηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας. Πρόσβαση στο υλικό θα έχει το υπουργείο Εσωτερικών. Αναμένονται οξύτατες αντιδράσεις

Περισσότερες από 13 χιλιάδες κάμερες ασφαλείας πρόκειται να εγκατασταθούν στην Πόλη του Φωτός, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού τύπου πλησιάζει το Λονδίνο που θεωρείται ως η πόλη με τις περισσότερες κάμερες παρακολούθησης στον κόσμο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro, οι κάμερες πρόκειται να δικτυωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και θα καταγράφουν υλικό το οποίο θα μπορεί να διατηρείται για έως κι ένα μήνα.

Έως και σήμερα προβλεπόταν η εγκατάσταση ενός δικτύου 400-1.000 καμερών στο Παρίσι, ενώ άλλο ένα σημαντικό στοιχείο του σχεδίου είναι ότι το σύστημα παρακολούθησης θα έχει πρόσβαση στις κάμερες για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο αλλά και σε ιδιωτικές κάμερες κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας.

"Οι βιντεοκάμερες δε θα αντικαταστήσουν την αστυνομία αλλά θα φέρουν μια επανάσταση στον τρόπο που εργάζεται", υποστήριξε ο Μισέλ Γκοντέν, νομάρχης του Παρισιού, μιλώντας στη Le Figaro.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το σύστημα εκτιμάται ότι θα εγκατασταθεί έως τα τέλη του 2011. Πρόσβαση στη ροή του υλικού θα έχει επίσης το υπουργείο Εσωτερικών και το προεδρικό μέγαρο εάν απαιτείται. Μια εταιρία προγραμματισμού εργάζεται πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει την αυτόματη αξιολόγηση του υλικού.

Η κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί έχει υποστηρίξει ότι το αυξημένο επίπεδο παρακολούθησης με τεχνολογικά μέσα θα συμβάλει στην μείωση της εγκληματικότητας στην μητροπολιτική περιοχή των Παρισίων.

SHARE:

24Media Network