"Καμία Λιγότερη, Καμία Μόνη": Παρέμβαση στο Προεδρικό της Κύπρου για την υπόθεση "Ορέστη"

"Καμία Λιγότερη, Καμία Μόνη": Παρέμβαση στο Προεδρικό της Κύπρου για την υπόθεση "Ορέστη"

Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ πραγματοποιεί συμβολική παρέμβαση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, σχετικά με τα θύματα του "Ορέστη" και την απαλλαγή των αστυνομικών από ποινικές διώξεις.

Συμβολική παρέμβαση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου στη Λευκωσία, παραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη (30/06), στις 18:30 το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου "Ορέστη", ο οποίος σκότωσε 7 γυναίκες και κορίτσια.

Η παρέμβαση γίνεται εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαλλαγή των αστυνομικών από ποινική δίωξη για την αμέλεια άσκησης καθήκοντος στις υποθέσεις εξαφάνισης των θυμάτων του γυναικοκτόνου.

Στο καλέσμά του το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ αναφέρει:

"Οι καταγγελίες εξαφάνισης των αλλοδαπών δολοφονημένων γυναικών και κοριτσιών είχαν γίνει ήδη από το 2016 και 2017. Ο καλά ριζωμένος θεσμικός ρατσισμός και σεξισμός στις τάξεις της αστυνομίας στάθηκε εμπόδιο να αναλάβουν το καθήκον που τους αναλογούσε. Μέχρι και πρώην αξιωματικοί της αστυνομίας, δήλωσαν στον Τύπο πως αν στην περίπτωση της πρώτης καταγγελίας, αυτής που αφορούσε γυναίκας από τη Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της, γινόταν σωστή διερεύνηση, ενδεχομένως κάποια άλλα θύματα να γλύτωναν.

Αντί ενδελεχούς διερεύνησης, όσοι κατάγγειλαν τις εξαφανίσεις, βρέθηκαν αντιμέτωποι με σχόλια όπως «Δεν προκύπτει υπόνοια για εγκληματική ενέργεια» ή «η υπόθεση ταξινομήθηκε ως Μ.Α.Φ.Υ. – Μη Αστυνομικής Φύσης Υπόθεση» με την ανοχή της Νομικής Υπηρεσίας. Με αποκορύφωμα το ξέπλυμα του θεσμικού ρατσισμού και σεξισμού σε μια πρόταση «Έτσι κάμνουν τούτες, φέφκουν τζαι παν στα κατεχόμενα».


Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας και του νυν Γενικού Εισαγγελέα, δεν τεκμηριώνεται «εσκεμμένη και επί σκοπού παραμέληση εκτέλεσης καθήκοντος». Ως εκ τούτου, δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε 15 μέλη της Αστυνομίας που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Την Τετάρτη, 30/06, στις 18:30, προοδευτικές, αντιρατσιστικές, αντισεξιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις δίνουμε ραντεβού έξω από το Προεδρικό Μέγαρο όπου συμβολικά θα αφήσουμε κόκκινα φορέματα και κόκκινα γαρύφαλλα που σηματοδοτούν τις ζωές γυναικών που αφαιρέθηκαν από άντρες και τον αγώνα που δίνουμε για απάλειψη της έμφυλης βίας και απονομή δικαιοσύνης.

Για να δικαιωθούν τα θύματα.

Για να δηλώσουμε την οργανωμένη μας διεκδίκηση.

Για να μην πέσουν στα μαλακά όσοι ευθύνονται για αυτό και παρόμοια εγκλήματα.

Βρέθηκαν γυμνές και δεμένες χειροπόδαρα.

Να μην εφησυχάσουμε".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Γυναικοκτονία, δολοφονία, Έγκλημα
SHARE:

24Media Network