Καμπανάκι από Unisef για το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών στη Μέση Ανατολή

Καμπανάκι από Unisef για το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών στη Μέση Ανατολή
AP Photo/Hani Mohammed, File

Η Unisef προειδοποίησε πως εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή θα γίνουν πιο φτωχά καθώς οι γονείς και οι κηδεμόνες τους χάνουν τις δουλειές τους εξαιτίας των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το μέλλον εκατομμυρίων παιδιών θα είναι πολύ πιο ζοφερό από εδώ και πέρα από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται παγκοσμίως με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η Unicef επεσήμανε ότι τα παιδιά αποτελούν σχεδόν τους μισούς από τους οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους που θα πληγούν από την απώλεια περίπου 1,7 εκατομμυρίου θέσεων εργασίας φέτος εξαιτίας του κλεισίματος επιχειρήσεων, της αναστολής συμβάσεων εργασίας και άλλων επιπτώσεων του lockdown στην περιοχή της Μέσης Ανατολης.

“Είναι προφανές ότι η πανδημία επηρεάζει από πρώτο χέρι τα παιδιά. Πολλές οικογένειες στην περιοχή ήδη γίνονται φτωχότερες εξαιτίας της απώλειας θέσεων εργασίας, κυρίως αυτών που πληρώνονται με το μεροκάματο”, επεσήμανε ο περιφερειακός διευθυντής τη Unicef για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Τεντ Σεμππάν, και πρόσθεσε: “Οικογένειες δυσκολεύονται να φέρουν φαγητό στο τραπέζι εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σημειώνεται πως περίπου 110 εκατομμύρια παιδιά στην περιοχή δεν πηγαίνουν πλέον σχολείο και παραμένουν στα σπίτια τους, με την Unicef να εκτιμά ότι 25 εκατομμύρια παιδιά έχουν άμεση ανάγκη βοήθεια, ανάμεσά τους πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι εξαιτίας των συγκρούσεων στη Συρία, την Υεμένη, το Σουδάν, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ ανακοίνωσε επίσης ότι ζητεί χρηματοδότηση ύψους 92.000.000 δολαρίων για να ενισχύσει τις προσπάθειες της αντιμετώπισης της covid-19, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τρόφιμα, νερό και ηλεκτρικό στις εμπόλεμες χώρες, όπου οι τιμές των αγαθών αυξάνονται και οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα