Καταδικάστηκε ο κανίβαλος που έφαγε τη μητέρα του για να την “τιμήσει”

Καταδικάστηκε ο κανίβαλος που έφαγε τη μητέρα του για να την “τιμήσει”
O Αλμπέρτο Σάντσεζ Γκόμεζ καταδικάστηκε σε 15 χρόνια και 5 μήνες φυλάκισης, για τη δολοφονία της μητέρας του, τον τεμαχισμό (σε 1000 κομμάτια) και την κατανάλωση των κομματιών. Facebook

Ο Αλμπέρτο Σάντσεζ Γκόμεζ θα περάσει τα επόμενα 15 χρόνια στη φυλακή, μετά τη δολοφονία, τον τεμαχισμό και την κατανάλωση των κομματιών της μητέρας του. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό ότι είχε ψυχωτικό επεισόδιο.

Τον Απρίλιο είχε αρχίσει η δίκη του Αλμπέρτο Σάντσεζ Γκόμεζ. Κατηγορείτο για τη δολοφονία και βεβήλωση νεκρού. Ο 28χρονος -άνεργος σερβιτόρος- από την Ισπανία είχε τσακωθεί με την 68χρονη μητέρα του, στις αρχές του 2019, ενώ παρακολουθούσαν μαζί τηλεόραση. τη στραγγάλισε, μετά πήρε ένα ξυλουργικό πριόνι και δυο μαχαίρια κουζίνας και την τεμάχισε σε 1000 κομμάτια. Ακολούθως, έφαγε κάποια, άλλα τα έδωσε στο σκύλο του, ενώ φύλαξε και ορισμένα τα έβαλε σε τάπερ και τα αποθήκευσε στην κατάψυξη. Με αυτά τρεφόταν ο ίδιος και ο σκύλος του, για τις δυο επόμενες εβδομάδες.

Φίλη της άτυχης γυναίκας ενημέρωσε το Φλεβάρη του 2019 τις αρχές για την εξαφάνιση της. Η έρευνα ξεκίνησε από το διαμέρισμα της, στο Λας Βέντας -γειτονιά στην ανατολική Μαδρίτη και έδρα της αρένας ταυρομαχιών, της περιοχής Σαλαμάνκα-, όπου έμενε με το γιο της. Όπως διαπιστώθηκε, ο Γκόμεζ ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες.

Είπε πως έφαγε τη μητέρα του για να την τιμήσει

Όταν χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του οι αστυνομικοί και ρώτησαν αν μπορούσαν να μπουν, είπε αμέσως ‘ναι’. Ενημέρωσε και ότι ‘η μητέρα μου είναι εδώ, νεκρή. Ο σκύλος μου και εγώ την τρώμε κάθε μέρα’. Η εικόνα που αντίκρισαν τα όργανα της τάξης ήταν εφιαλτική. Μετά ομολόγησε τα πάντα. Εξήγησε ότι έφαγε τη μητέρα του ‘για να την τιμήσω, γιατί θα ήταν σπατάλη να τη θάψω’, κάτι που είχαν κάνει με τον πατέρα του. Είπε και ότι ο κανιβαλισμός είναι συνήθης πρακτική σε αφρικανικές φυλές, που τιμούν με αυτόν τον τρόπο τους αγαπημένους τους.

Ο δικαστής τον καταδίκασε σε φυλάκιση 15 χρόνων για τη δολοφονία και πέντε μήνες για βεβήλωση νεκρού. Απορρίφθηκε ο ισχυρισμός του πως όλα έγιναν εξαιτίας ψυχωτικού επεισοδίου που είχε. Είχε καταθέσει πως μετανιώνει για ό,τι έκανε και ότι ‘υποφέρω από άγχος, από τη στιγμή που ξυπνάω’. Επίσης, κλήθηκε να πληρώσει 60.000 ευρώ ως αποζημίωση, στον αδελφό του.

Το πρώτο καταγεγραμμένο ψυχωτικό επεισόδιο του Γκόμεζ ήταν ένα του 2016, όταν ψυχίατροι διέταξαν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο La Princesa. Είχε παραισθήσεις και επέμενε πως παρενοχλεί η τρανσέξουαλ κοινότητα, αφότου είχε περάσει ώρες με videos σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Οι γιατροί κατέθεσαν ότι “πιθανότατα επρόκειτο για τη συνέπεια ψευδαισθήσεων και ψυχικών αλλαγών που βίωσε, αφότου σε αεροδρόμιο της Ελλάδας κάποιοι προσπάθησαν να του δώσουν ανθρωποφάγο ναρκωτικό. Αυτό που διαπίστωσαν οι ειδικοί ήταν πως το πρώτο επεισόδιο, για το οποίο ακολούθησε μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή, προέκυψε ‘στο πλαίσιο της χρήσης κάνναβης που έκανε’. Στην ερώτηση αν θα μπορούσε ένα νέο ψυχωτικό επεισόδιο να είναι ο λόγος που έκανε ό,τι έκανε στη μητέρα του, οι ψυχίατροι που τον παρακολουθούσαν μια διετία είπαν πως “εάν ήταν εν μέσω κρίσης, ενδέχεται να είχε μειωμένη κρίση. Δεν είναι όμως, σύνηθες κάποιος που έχει ψυχωτικό επεισόδιο να κάνει κακό σε άλλον -παρ’ ό,τι αυτό είναι κάτι απίθανο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα