Κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων Κοσόβου και Αλβανίας

Κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων Κοσόβου και Αλβανίας

Συνεργασία των κυβερνήσεων Κοσόβου και Αλβανίας για τη βελτίωση των υποδομών των δύο χωρών

Νέο κεφάλαιο οχι μόνο στην σχέση ανάμεσα στο Κόσοβο και την Αλβανία αλλά και για ολόκληρη την περιοχή, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, την κοινή συνεδρίαση των δύο κυβερνήσεων των Τίρανων και της Πρίστινας που πραγματοποιηθηκε στην πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου.

"Οι ειδικοί μας θα συνεργαστούν για να προσδιορίσουν τομείς στους οποίους μπορεί να εμβαθυνθεί η συνεργασία ωστε να αξιοποιηθούν οι τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η βελτίωση των υποδομών μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο κ. Θάτσι σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Οι δύο κυβερνήσεις συζήτησαν θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, όπως και πρακτικά θέματα που θα διευκολύνουν την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου.

Στο πλαίσιο αυτό οι δύο πρωθυπουργοι υπέγραψαν συμφωνίες, όπως αυτή για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών, για τις μεταφορές και τις υποδομές κ.ά.

Στις συμφωνίες περιλαμβάνεται και αυτή για οικονομική ενίσχυση στις κατοικημένες,από Αλβανούς, περιοχές Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς, στη νότια Σερβία. Ως πρώτο στάδιο, οι δύο κυβερνήσεις, αποφάσισαν να επενδύσουν στην κατασκευή νεου Μαιευτήριο στο Πρέσεβο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ (φωτογραφία: demotix.com )

SHARE:

24Media Network