Κορονοϊός – Ελβετία: Μάσκες παντού και απαγόρευση συναθροίσεων

Κορονοϊός – Ελβετία: Μάσκες παντού και απαγόρευση συναθροίσεων
A German police officer checks authorization for a woman to enter Germany at the German-France border in Kehl, Monday March 16, 2020. Germany partially closes its borders with France, Switzerland, Austria, Luxembourg and Denmark as it steps up efforts to stem the spread of the new coronavirus. For most people, the new coronavirus causes only mild or moderate symptoms. For some it can cause more severe illness. (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Αυστηροποιεί τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό η Ελβετία και καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Τι θα ισχύει από Δευτέρα.

Η Ελβετία ανακοίνωσε την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, περιλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εθνικό επίπεδο και της απαγόρευσης μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων.

Οι συγκεντρώσεις περισσότερων από 15 άτομα σε δημόσιους χώρους απαγορεύονται από Δευτέρα και οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση έπειτα από ένα έκτακτο συμβούλιο.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Η εντολή για χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς επεκτάθηκε και αφορά και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα αεροδρόμια, τις στάσεις λεωφορείων και τραμ, είπε η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ

Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και για τα καταστήματα, τα σχολεία, τις εκκλησίες και τους κινηματογράφους.

Η Ελβετία, μια χώρα 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, κατέγραψε την Παρασκευή τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από την εμφάνιση της πανδημίας με 3.105 περιστατικά μόλυνσης.

Μέχρι στιγμής 74.422 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 1.823 έχουν πεθάνει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα