Fake News: Το facebook έβαλε ετικέτες σε 40.000.000 δημοσιεύσεις για τον κορονοϊό

Fake News: Το facebook έβαλε ετικέτες σε 40.000.000 δημοσιεύσεις για τον κορονοϊό
Pixabay.com

Το facebook έκανε μία πραγματικά μεγάλη προσπάθεια να καταπολεμήσει τα fake news στην εποχή του κορονοϊού. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρός του.

Από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού και εξελίχθηκε σε διαπλανητικό φαινόμενο εκατοντάδες χιλιάδες fake news έκαναν την εμφάνισή τους, κυρίως στις πλατφόρμες των social media.

Οπως τόνισε την Τετάρτη σε δημόσια τοποθέτησή του ο αντιπρόεδρος του facebook Γκι Ροσέν, μόνο κατά το μήνα Μάρτιο το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγκάστηκε να τοποθετήσει προειδοποιητικές ετικέτες σε περίπου 40.000.000 δημοσιεύσεις!

Ο Ροσέν ισχυρίστηκε ότι η εταιρία έχει επίσης αφαιρέσει χιλιάδες κομμάτια παραπληροφόρησης τα οποία, όπως είπε, θα μπορούσαν να απειλήσουν τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων. Από βλακώδη όπως ότι η κατανάλωση λευκαντικών θεραπεύει τον ιό, μέχρι πιο σοβαρά όπως τον ισχυρισμό ότι η φυσική απόσταση δεν αποδεικνύεται αποτελεσματική.

Το facebook γι’ αυτό το σκοπό συνεργάστηκε με 60 οργανισμούς σ’ όλον τον κόσμο και κατάφερε να ελέγξει και να τσεκάρει αναρτήσεις που έγιναν σε 50 διαφορετικές γλώσσες.

Ακόμα και έτσι πάντως από τα timeline μας πέρασαν και περνούν ουκ ολίγα “τέρατα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα