Κορονοϊός: Ιταλίδα μοντέλο συνεχίζει να βγαίνει θετική 2 μήνες μετά την πρώτη διάγνωση

Κορονοϊός: Ιταλίδα μοντέλο συνεχίζει να βγαίνει θετική 2 μήνες μετά την πρώτη διάγνωση

H περίπτωση της 23χρονης Μπιάνκα Ντομπρόιου, δεν έχει προηγούμενο στην Ιταλία. Ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που διαγνώστηκε με κορονοϊό και παραμένει θετική 2 μήνες μετά.

Η Μπιάνκα Ντομπρόιου ήταν η πρώτη ασθενής κορονοϊού στην περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια, ωστόσο αυτό που την κάνει ξεχωριστή συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους που προσβλήθηκαν από τον ιό στην Ιταλία είναι πως το 23χρονο μοντέλο από την Μπολόνια εξακολουθεί να κουβαλάει τη νόσο.

Παρά το γεγονός πως νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά πριν από σχεδόν δύο μήνες, στις 28 Φεβρουαρίου, και παρά το γεγονός επίσης ότι εδώ και καιρό αισθάνεται καλά, όλα τα τεστ που έχει κάνει από τότε (4), δείχνουν πως παραμένει θετική στον κορονοϊό, γεγονός που έχει κάνει την ιατρική κοινότητα να κοιτά με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον την περίτπωσή της.

ADVERTISING

Σημειώνεται πως στις 28 Φεβρουαρίου έγινε η εισαγωγή της στο νοσοκομείο "Sant’Orsola" έχοντας υψηλό πυρετό, 40.7 βαθμούς, με τα αντιβιοτικά που της χορηγήθηκαν να έχουν ωστόσο ως αποτέλεσμα τη βελτίωση στην υγεία της και να παίρνει εξιτήριο στις 6 Μαρτίου.

"Μπορείς να θεραπευτείς από αυτό τον ιό καθώς και εγώ έφτασα να έχω πυρετό 41 και μετά από 10 ημέρες, στις 11 Μαρτίου, δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Αυτός είναι ένας νέος ιός και δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτόν.

Εγώ είμαι θετική στον κορονοϊό για σχεδόν 60 ημέρες και η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται ανησυχητική. Νιώθω σαν να μην έχω τίποτα, έκανα μάλιστα κάποιες εξετάσεις πριν μερικές εβδομάδες και μου είπαν πως είμαι απολύτως εντάξει.

Είμαι απολύτως υγιής", εξομολογήθηκε η νεαρή Ιταλίδα μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram. "Η ασθενής ήταν εντάξει όμως τα τεστ έδειξαν πως παραμένει θετική.

Μελετάμε προσεκτικά την περίπτωσή της. Από όσο γνωρίζουμε, δεν έχει βρεθεί κάποιος άλλος θετικός στον κορονοϊό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γενικά, τα θετικά αποτελέσματα δεν διαρκούν περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες", δήλωσε ο επιδημιολόγος που εργάζεται στο νοσοκομείο της Μπολόνια, Λουτσιάνο Άταρντ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ιταλία
SHARE:

24Media Network