Κορονοϊός και νεανική ανεργία: Πρώτη η Ισπανία, δεύτερη η Ελλάδα

Κορονοϊός και νεανική ανεργία: Πρώτη η Ισπανία, δεύτερη η Ελλάδα
Ο κορονοϊός επηρεάζει την νεανική ανεργία shutterstock

 Η Ισπανία κατέχει την πρωτιά στο ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ, καθώς η πανδημία έχει πλήξει ισχυρά την χώρα. Η Ελλάδα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση εμφανίζει σχεδόν τα ίδια ποσοστά νεανικής ανεργίας με πέρυσι.

Τα επίπεδα ανεργίας των νέων στην Ισπανία είναι τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η χώρα αντιμετώπιζε ήδη ανησυχητικά επίπεδα ανέργων νέων, με την πανδημία του κορονοϊού να επιδεινώνει την κατάσταση.

Η ανεργία των νέων στην Ισπανία, τον Ιούνιο του 2020, ανήλθε στο 41,7%, δηλαδή 10% υψηλότερο από την Ιταλία, μια άλλη χώρα που επλήγη εξίσου σοβαρά από την πανδημία.

Όσον αφορά τον Μάιο του 2020, δηλαδή τον μήνα κατά τον οποίο οι ευρωπαϊκές καραντίνες έφταναν προς το τέλος τους, η νεανική ανεργία στην Ισπανία έφτασε το 38,9%, ενώ η αντίστοιχη ελληνική το 37,5%. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι στην Ελλάδα επηρεάζονται 74 χιλιάδες άτομα, ενώ στην Ισπανία 493 χιλιάδες νέοι κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με την Eurostat. Η αμέσως επόμενη χώρα στην κατάταξη είναι η Ιταλία.

Πάντως, στην χώρα μας, η κατάσταση δεν διαφέρει αισθητά, σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, όταν τον Ιούλιο του 2019 οι νέοι αντιμετώπιζαν ανεργία κατά 33,8%.

Το φετινό ποσοστό που μας κατατάσσει στην δυσμενή δεύτερη θέση αγγίζει κατά 13,3% άντρες και 21,8% γυναίκες, εξίσου απαράλλαχτο από τα περσινά μας δεδομένα.

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχουν χώρες που διατηρούν αυτά τα ποσοστά μονοψήφια, όπως η Τσεχία με 8% και η Ολλανδία με 9,5%.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα