Λαγκάρντ: Η ευρωζώνη είναι εξοπλισμένη για ένα νέο κύμα πανδημίας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ. Olivier Matthys / ASSOCIATED PRESS

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η ευρωζώνη είναι πλέον καλύτερα εξοπλισμένη, ώστε να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα του ιού ή τη μετάλλαξη Όμικρον.

Η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες του νέου κύματος του κορονοϊού ή την παραλλαγή Όμικρον, διαμήνυσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19. Η νέα παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα και ήδη κρούσματά της εμφανίστηκαν στην Ευρώπη.

«Υπάρχει προφανής ανησυχία για την οικονομική ανάκαμψη (της ευρωζώνης) το 2022, όμως πιστεύω ότι μάθαμε πολλά. Τώρα ξέρουμε τον εχθρό μας και τι μέτρα να πάρουμε. Είμαστε όλοι καλύτερα εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούμε στον κίνδυνο ενός πέμπτου κύματος ή στην παραλλαγή Όμικρον», είπε η Λαγκάρντ μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση RAI.

«Η κρίση μας δίδαξε ότι αυτός ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα. Επομένως, δεν θα είμαστε προστατευμένοι μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ιταλική μετάφραση των δηλώσεών της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΚΤ COVID-19 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK