Λυών: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Έλληνας ιερέας – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Λυών: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Έλληνας ιερέας – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
AP

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο ελληνορθόδοξος ιερέας τον οποίο άγνωστος πυροβόλησε το Σάββατο την ώρα που έκλεινε την εκκλησία του.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η γαλλική αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης εναντίον ελληνορθόδοξου ιερέα στην Λυών το απόγευμα του Σαββάτου.

Ήδη οι αστυνομικοί ανέκριναν έναν ύποπτο και οι έρευνές τους επικεντρώνονται στο αν ο συλληφθείς ήταν ο ένοπλος πίσω από την επίθεση, ή αν έχει πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας.

Ο ιερέας που δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό τουφέκι παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο αξιωματούχος.

AP

 

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν ασαφή. Η υπόθεση δεν αντιμετωπίζειται ως τρομοκρατική ενέργεια ενώ ο εισαγγελέας της Λυών ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα δολοφονίας.

Η επίθεση ωστόσο σημειώθηκε ενώ η Γαλλία βρίσκεται σε επιφυλακή υψηλής ασφάλειας μετά τη δολοφονία τριών ανθρώπων σε μια εκκλησία της Νίκαιας την περασμένη Πέμπτη, με τον γάλλο πρωθυπουργό να υπόσχεται περισσότερη προστασία στους θρησκευτικούς χώρους.

H ορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν AP

 

Η επίθεση έλαβε χώρα επίσης και εν μέσω εντάσεων στην ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα στη Λυών. Ο ιερέας, Έλληνας υπήκοος, είχε μια μακροχρόνια νομική διαμάχη με έναν πρώην μοναχό που καταδικάστηκε για συκοφαντία, σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών μέσων.

Ο Antoine Callot, ιερέας σε άλλη ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Λυών, δήλωσε στο Associated Press ότι η ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα δεν έχει λάβει απειλές, αλλά είπε επίσης ότι ζήτησε από την αστυνομία την προστασία της εκκλησίας του μετά τον πυροβολισμό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα