Τρόμος στη Γαλλία: Έλληνας ιερέας πυροβολήθηκε στη Λυών

Τρόμος στη Γαλλία: Έλληνας ιερέας πυροβολήθηκε στη Λυών
H ορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν AP

Νέα επίθεση στη Γαλλία. Τραυματίστηκε ελληνορθόδοξος ιερέας, καθώς δέχθηκε πυροβολισμούς την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του στη Λυών. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Λίγες μέρες μετά την επίθεση στη Νίκαια με τους τρεις νεκρούς, η Γαλλία βιώνει και πάλι τον τρόμο καθώς ελληνορθόδοξος ιερέας δέχθηκε πυροβολισμούς μπροστά ακριβώς από την εκκλησία του στη Λυών το απόγευμα του Σαββάτου.

Το θύμα της επίθεσης είναι ο Έλληνας ιερέας Νικόλας Κακαβελάκης, 52 ετών. Είναι πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Λιόν.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 στην οδό St. Lazare στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης, την ίδια ώρα που ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του όταν δέχτηκε επίθεση και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται στο σημείο και η περιοχή έχει αποκλειστεί. Αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ύποπτος χωρίς όνως προς το παρόν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Αστυνομία στη Γαλλία REUTERS

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Έχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους, καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Αναζητείται, όπως έγινε γνωστό, εύσωμος και ψηλός άνδρας (γύρω στο 1.90μ σύμφωνα με τις περιγραφές που δόθηκαν στην αστυνομία) ο οποίος φορούσε καπαρντίνα.

Ο κ. Κακαβελάκης, ο οποίος σύντομα θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να αναλάβει άλλοα καθήκοντα, πυροβολήθηκε δύο φορές, τη μία στην κοιλιά.

Οι ελληνικές αρχές στη Γαλλία (πρεσβεία στο Παρίσι) ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις γαλλικές.

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ

Την επίθεση εναντίον Ορθοδόξου ιερέα, ελληνικής καταγωγής, πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

Μισέλ: “Φριχτή η πράξη στη Λυών”

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λυών προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λυών» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα