Μακελειό στο Σικάγο: Ο 21χρονος είχε μεταμφιεστεί σε γυναίκα για να διαφύγει

Μακελειό στο Σικάγο: Ο 21χρονος είχε μεταμφιεστεί σε γυναίκα για να διαφύγει
Λουλούδια στο σημείο του μακελειού AP

Ο δράστης της επίθεσης στο Χάιλαντ Παρκ σχεδίαζε "επί εβδομάδες" το μακελειό. Είχε μεταμφιεστεί σε γυναίκα για να μην τον αναγνωρίσουν οι αρχές.

Ο νεαρός που κατηγορείται για το μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ, ανήμερα της 4ης Ιουλίου, είχε αγοράσει νόμιμα το τουφέκι που χρησιμοποίησε, έριξε περισσότερες από 70 σφαίρες από την ταράτσα ενός καταστήματος και στη συνέχεια φόρεσε γυναικεία ρούχα για να αναμιχθεί με το πλήθος και να φύγει από την περιοχή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο 21χρονος Ρόμπερτ Κρίμο ο Τρίτος, παραδόθηκε τελικά την Δευτέρα, ώρες μετά την επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 30.

Σχεδίαζε για εβδομάδες την επίθεση

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της πόλης αυτής, σχεδίαζε την επίθεση εδώ και πολλές εβδομάδες. Δεν είναι προς το παρόν σαφές αν εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Ο Κρίμο, που έχει χαρακτηριστικά τατουάζ στο πρόσωπο, φαίνεται ότι ντύθηκε με γυναικεία ρούχα για να κρύψει την ταυτότητά του, είπε στους δημοσιογράφους ο Κρις Κόβελι, ένας εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Λέικ.

«Αναμίχθηκε αμέσως με όλους τους άλλους, καθώς έτρεχαν να φύγουν, σαν να ήταν και ο ίδιος ένας αθώος θεατής», είπε ο Κόβελι.

Ο Κρίμο πήγε στο σπίτι της μητέρας του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, και αργότερα δανείστηκε το αυτοκίνητό της.

Άγνωστο ακόμα το κίνητρο

Οι αρχές δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν ποιο ήταν το κίνητρό του για την επίθεση σε αυτή τη συνοικία, οι κάτοικοι της οποίας είναι στην πλειονότητά τους Εβραίοι. Δεν υπάρχουν όμως ενδείξεις ότι έδρασε με βάση κάποιο αντισημιτικό ή φυλετικό κίνητρο. Οι αστυνομικοί εξετάζουν τα βίντεο που είχε γυρίσει, τα οποία περιέχουν βίαιες εικόνες.

Ο ύποπτος χρησιμοποίησε ένα τουφέκι, παρόμοιο με το AR-15, το οποίο στη συνέχεια άφησε στο σημείο της επίθεσης. Είχε ένα ίδιο τουφέκι στο αυτοκίνητο της μητέρας του, όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς την Δευτέρα, καθώς και άλλα όπλα στο σπίτι του. Όλα τα είχε αγοράσει νόμιμα στην Πολιτεία του Ιλινόι.

Η δήμαρχος του Χάιλαντ Παρκ Νάνσι Ρότερινγκ είπε ότι η κοινότητα των 30.000 κατοίκων έχει σοκαριστεί από την επίθεση της Δευτέρας. «Η τραγωδία αυτή δεν θα έπρεπε να έχει φτάσει ποτέ στο κατώφλι μας. Είμαστε μια μικρή πόλη και όλοι γνωρίζουν κάποιον που επηρεάστηκε και, φυσικά, θρηνούμε», πρόσθεσε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Την Δευτέρα, οι δρόμοι του Χάιλαντ Παρκ είχαν γεμίσει από κόκκινες, λευκές και γαλάζιες κορδέλες και σημαίες, καθώς οι οικογένειες είχαν μαζευτεί για να γιορτάσουν την 4η Ιουλίου. Τη στιγμή που ξεκινούσε η παρέλαση, ο Κρίμο ανέβηκε στην ταράτσα ενός καταστήματος, χρησιμοποιώντας τη σκάλα της εξόδου κινδύνου και άνοιξε πυρ στο πλήθος από κάτω.

Η Ρότερινγκ είπε ότι γνώριζε τον ύποπτο όταν ήταν μικρότερος και ήταν μέλος των προσκόπων. «Τι συνέβη; Πώς κάποιος απέκτησε τόσο θυμό, τόσο μίσος; Πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση ως έθνος για αυτά τα εβδομαδιαία συμβάντα που αφορούν τον φόνο δεκάδων ανθρώπων με νόμιμα αγορασμένα όπλα», πρόσθεσε.

Οι αρχές ανέφεραν αρχικά ότι ο ύποπτος ήταν 22 ετών, όμως διόρθωσαν την ηλικία του στα 21, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Κρίμο δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για την πράξη του. Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν από οκτώ μήνες, εμφανίζεται ο ίδιος στο δωμάτιό του και σε μια σχολική τάξη, με αφίσες ενός ενόπλου και ανθρώπων που έχουν πυροβοληθεί στο φόντο. «Απλώς έχω ανάγκη να το κάνω» ακούγεται να λέει μια φωνή. «Αυτή είναι η μοίρα μου. Όλα με οδηγούν σ’ αυτό. Τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει, ούτε εγώ ο ίδιος».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version