Ματαίωσε το gay parade η κυβέρνηση της Κούβας

Στιγμιότυπο από προηγούμενο Parade
Στιγμιότυπο από προηγούμενο Parade AP

Την ώρα που στην Κούβα έχει ανοίξει μία μεγάλη συζήτησης για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, η κυβέρνηση ματαίωσε το gay parade.

Κάτω από ασαφείς συνθήκες και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις, η κυβέρνηση της Κούβας αποφάσισε να ματαιώσει το 12ο gay parade κατά της ομοφοβίας.

Tη σχετική απόφαση ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Εκπαίδευσης που έκανε λόγο για ορισμένες περιστάσεις οι οποίες δεν βοηθούν στην επιτυχή έκβαση της πορείας χωρίς όμως να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι επικεφαλής του σχετικού Εθνικού Κέντρου είναι η κόρη του Ραούλ Κάστρο (και ανιψιά του αείμνηστου Φιντέλ), Μαριέλα Κάστρο.

Ο νυν πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ Κανέλ είχε υποστηρίξει σε ανύποπτο χρόνο ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξαλείψει κάθε είδους διάκριση στην κοινωνίας και είναι γεγονός ότι τα μέτρα για την αναγνώριση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θα προχωρήσουν κανονικά παρά την ακύρωση του parade.

Παρόλα αυτά, η κριτική από τους διοργανωτές της πορείας δεν έλειψε. "Οι εχθροί μιας πιο ανεκτικής και προοδευτικής Κούβας θα είναι πιο ευτυχισμένοι σήμερα έγραψε στο facebook ο Νόργκε Eσπινόζα Μεντόζα, μία εκ των βασικών ιθυνόντων του parade.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κούβα
SHARE:

24Media Network