Μέγκαν Μαρκλ: Αποζημίωση ύψους… 1 λίρας για υπόθεση προστασίας προσωπικών δεδομένων

Μέγκαν Μαρκλ: Αποζημίωση ύψους… 1 λίρας για υπόθεση προστασίας προσωπικών δεδομένων
Κάθε κίνηση της Μέγκαν Μαρκλ, ακόμα και η πιο οικεία επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς της, γίνεται όπλο εναντίον της. AP

Μόλις μία λίρα θα λάβει η Μέγκαν Μαρκλ ως αποζημίωση για την υπόθεση της παραβίασης της ιδιωτικής της ζωής, καθώς η επιστολή που είχε στείλει στον πατέρα της δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Mail on Sunday.

Την ήττα της αποδέχθηκε η Mail on Sunday μετά και την τελευταία πράξη της δικαστικής διαμάχης της Μέγκαν Μαρκλ με τον βρετανικό τύπο, από την οποία η δούκισσα του Σάσεξ βγήκε κερδισμένη για την υπόθεση της ιδιωτικής ζωής και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, το ποσό της αποζημίωσης καθορίστηκε σε δικαστικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν επίσημα ότι η βρετανική εφημερίδα θα αναγκαστεί να καταβάλλει το συμβολικό ποσό ύψους μόλις 1 λίρας στην Μαρκλ και πως η εταιρεία Associated Newspapers δεν θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Η Associated Newspapers θα καταβάλλει επίσης ένα εμπιστευτικό και απροσδιόριστο ποσό για την υπόθεση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ η Mail on Sunday θα πρέπει επίσης να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των νομικών εξόδων της Μέγκαν Μαρκλ, που μπορεί να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο λίρες.

Και μπορεί το ποσό της 1 λίρας να ακούγεται σχεδόν αστείο, ωστόσο για την Μαρκλ ήταν ζήτημα αρχής και όχι ανταμοιβής, με τους δικηγόρους της να ζητούν μόνο ονομαστικές αποζημιώσεις για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

Ο δικηγόρος των μέσων ενημέρωσης Mark Stephens μιλώντας στον Guardian ανέφερε ότι ο ονομαστικός διακανονισμός της 1 λίρας υποδηλώνει αδυναμία στην πτυχή της ιδιωτικής ζωής της υπόθεσης της Μαρκλ, υπογραμμίζοντας πως “κανονικά για τέτοιου είδους παραβίαση της ιδιωτικής ζωής θα περίμενε κανείς 75.000 έως 125.000 λίρες”.

Η υπόθεση μετρά ήδη από το 2018 όταν η Mail on Sunday δημοσίευσε μια χειρόγραφη επιστολή που έστειλε η δούκισσα στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρκλ, η οποία ξεκίνησε την πολιτική αγωγή κατά του ομίλου εφημερίδων το 2019, είχε δηλώσει στις αρχές Δεκέμβρη: “Στα σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε, έκανα υπομονή απέναντι στην εξαπάτηση, τον εκφοβισμό και τις υπολογισμένες επιθέσεις. Τα δικαστήρια ζήτησαν από τον κατηγορούμενο να λογοδοτήσει και ελπίζω να αρχίσουμε να κάνουμε όλοι το ίδιο. Γιατί όσο και αν φαίνεται μακριά από την προσωπική σου ζωή, δεν είναι. Αύριο μπορεί να είσαι εσύ στη θέση μου”.

Η ανακοίνωση της Μέγκαν Μάρκλ μετά την απόφαση Archewell via AP

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα